Streek – In de lagere regionen waren de verrassingen deze zaterdag niet van de lucht. Koploper Teylingen leed in eigen huis tegen Roodenburg de tweede nederlaag op rij, terwijl ook Warmunda bij Aphen een off-day beleefde. Koploper SJC-zaterdag deed wel wat van haar verwacht werd. Runner-up Bernardus kwam er aan de Lageweg niet aan te pas. Van Nispen moest koploper SCW in eigen huis voorrang verlenen.

Teylingen leed in eigen huis een verrassende 1-3 nederlaag tegen Roodenburg. De nummer negen van de ranglijst kwam voor de thee op een 0-1 voorsprong om vervolgens na de doelwisseling uit te lopen naar een 1-3 overwinning. De inhaalrace die de ploeg van Rob Jonkman in het tweede bedrijf inzette leverde slechts het redden van de spreekwoordelijke eer op. De voorsprong op de nummer twee van de ranglijst, Meerburg slonk hierdoor naar twee punten. Wel heeft Teylingen nog twee inhaalduels tegoed. Daartoe behoort ook het restant van het gestaakte duel tegen Warmunda. A.s. dinsdagavond staat op De Roodemolen het restant die wedstrijd op het programma. Met nog enkele minuten te spelen verdedigt de Sassenheimse formatie daarin een nipte 1-0 voorprong.

Op bezoek bij het laaggeklasseerde AVV Alphen liet Warmunda zich lelijk verrassen. Op slag van rust strafte de thuisploeg defensief geklungel af (1-0), waarna de 2-0 nog binnen het uur op het scorebord stond. Kort hierna deed Sohrab Safi nog wel iets terug, maar tot de gelijkmaker kwam het nooit. Alphen maakte goed gebruik van de geboden ruimte in de Warmondse defensie en liep uiteindelijk uit naar een even ruime als verrassende 4-1 overwinning. Door deze nederlaag is Warmunda teruggevallen naar de zesde stek op de ranglijst.

SJC-zaterdag, dat eerder dit seizoen op bezoek bij SV Bernardus nog punten verspeelde, liet er zaterdagmiddag aan de Lageweg tegen deze tegenstander geen gras over groeien. Na de snelle 1-0 van Jeffrey den Elzen tekende Stijn Dahler voor de 2-0 ruststand. Het oppermachtige SJC maakte na de doelwisseling het kwartet vol via treffers van Dandy Steenvoorden en Tim Gorter. SJC blijft door deze overwininning in 5A de onbedreigde koploper.

Van Nispen bleek op sportpark Wassenaar een maatje te klein voor koploper SCW. De bezoekers die na de 1-4 overwinning op de Zilkse formatie inmiddels tien punten voorsprong hebben op naaste concurrent FC VVC kunnen de titel dit seizoen bijna niet meer mislopen. Van Nispen daarentegen verkeert door de recente nederlagen in zwaar weer en zal alle zeilen moeten bijzetten om de nacompetitie te ontlopen.

Komend weekend komen de vier regioploegen niet in actie. Over twee weken gaat Teylingen in Nieuwveen op bezoek bij midemoter Nicolaas Boys, terwijl Warmunda gastheer is voor de huidige nummer twee Meerburg. In 5a treedt SJC-zaterdag in Zoetermeer aan tegen svo Buytenpark. Van Nispen krijgt op 6 april  a.s. bezoek van middenmoter VVH/Velserbroek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in