De samenwerkingsovereenkomst wordt getekend

Noordwijkerhout/Bollenstreek – Landgoed & Golfbaan Tespelduyn en het Laurentius College bundelen hun krachten in het versneld opleiden van jongvolwassenen uit de regio. In 1,5 jaar kunnen zij een HBO-diploma behalen. In dit praktijkgerichte studieprogramma volgen de studenten een dag per week colleges op Landgoed Tespelduyn en de overige vier dagen werken zij voor verschillende bedrijven in de Bollenstreek. 

Laurentius College is samen met Schoevers en NCOI opleider in hospitality, ondernemerschap en luchtvaart.  De opleiding is bedoeld voor studenten met een ‘hands-on’ mentaliteit”. Bij Tespelduyn is inmiddels de eerste Laurentius-student aan de slag gegaan. De Studenten krijgen een baangarantie vanaf het begin van de opleiding, die in september 2024 van start moet gaan.

Meer informatie: www.laurentiuscollege.nl/hbo-opleidingen 

5 REACTIES

  1. Deze opleiding van Tespelduyn en het Laurentius College leidt niet op tot een volwaardig HBO-diploma. De vooropleiding van deelnemers om aan dit traject van Tespelduyn en Laurentius College deel te nemen is vaak te laag. Deze (praktijk) opleiding leidt op tot het zgn. diploma HBO Associate Degree.
    Het niveau hiervan zit op onderwijsniveau 5, tussen een MBO niveau 4 diploma en de start van een HBO bachelordiploma. (4 jaar voltijds) Als je dit niveau bereikt zit je op niveau VWO- diploma. Er wordt de deelnemers een te rooskleurige worst voorgehouden. In de praktijk gaat een werkgever voor een werknemer met MBO niveau 4 (4 jaar theorie en praktijk)

    • Exact. Ik heb nog nooit een vacature gezien waarin werd gevraagd om kandidaten met een Associate degree. Een Ad is onbekend. Het is vlees noch vis; geen mbo en geen hbo. Een halve bachelor in minder dan de helft van de tijd die voor een bachelor staat.

  2. Ik wil daar ook graag voor in aanmerking komen met een minima-uitkering.
    Juist omdat ik de 60 al gepasseerd ben.
    Er is dus haast bij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in