Een schets van hoe de wijk er uit moet gaan zien (foto: archief).

Sassenheim – De realisatie van de 56 koopwoningen en 32 sociale huurappartementen in Sassenheim dreigt vertraging op te gaan lopen. De Sassenheimse Tennisvereniging (STV) stapte in mei naar de rechter om de bouw van De Bloementuin, zoals de wijk gaat heten, tegen te houden. Volgens de tennisvereniging had de gemeente een fout had gemaakt, waardoor de STV minder ruimte kreeg dan beloofd. De Raad van State (RvS), die de zaak moet behandelen, laat echter op zich wachten vanwege een hoge werkdruk. De bouw van de wijk is daarom niet onherroepelijk. Dit betekent dat door een uitspraak van de RvS de bouw teruggedraaid kan worden, ook al zou deze al begonnen zijn. BAM Wonen B.V. loopt hierdoor kans op grote financiële schade. Hierdoor kan de realisatie van De Bloementuin vertraging oplopen.

De huidige stand van zaken rondom De Bloementuin kwam naar voren uit een memo die het college van B&W heeft gestuurd naar de gemeenteraad. Het college geeft aan dat de gemeente zich tot nu toe niet heeft laten ophouden door de zaak met de Sassenheimse Tennisvereniging. Omgevingsvergunningen zijn al verleend aan Woonstichting Stek en BAM voor de bouw. Stek gaat over de 32 sociale huurappartementen, BAM over de koopwoningen. Tegen de omgevingsvergunning van Stek werd bezwaar gemaakt door een bewoner maar de rechtbank wees dit af. Stek is daardoor al begonnen met heiwerkzaamheden.

B&W waarschuwt dat, ondanks dat BAM al plannen heeft ontwikkeld en de woningen in de verkoop heeft gezet, er vertraging kan optreden door de langdurige zaak met de STV. BAM heeft de STV aansprakelijk gesteld voor eventuele kosten als gevolg van de zaak. De gemeente is met BAM in overleg om de plannen zo veel mogelijk door te laten gaan. Ook de bewoners, die wachten op hun huis, kunnen oplopende kosten krijgen door een eventuele vertraging.

1 REACTIE

  1. Fijn zo’n tennisvereniging. Je zal er maar lid van zijn. Allemaal een duur koophuis natuurlijk. Die sociale woningbouw kan wel wachten. Proletenvereniging……

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in