Noordwijk – De echtgenote van de eerste Nederlandse astronaut, Wubbo Ockels, schenkt Space Expo een collectie van 104 voorwerpen uit zijn ruimtereis en meer. Joos Ockels doneert onder andere oorkondes, kleding die in de ruimte is gedragen, en zijn persoonlijk archief bestaande uit 30 mappen met memorabilia zoals krantenartikelen, foto’s en dvd’s.

Space Expo toont momenteel al objecten van Ockels, maar deze collectie zal geleidelijk worden aangevuld met deze nieuwe bijdrage. De rest zal worden gearchiveerd door Space Expo en bij toekomstige tentoonstellingen worden getoond. Een opvallend stuk zal het ‘Ei van Columbus’ zijn, dat Wubbo destijds mee de ruimte in heeft genomen.

Vanaf 1986 was Ockels werkzaam bij ESTEC in Noordwijk. Na zijn ruimtevlucht was hij actief betrokken bij verschillende wetenschappelijke en technologische projecten, voornamelijk gericht op duurzaamheid en milieubescherming. Hij was een pleitbezorger voor het gebruik van hernieuwbare energiebronnen en richtte het bedrijf Ecolutions op, dat zich richtte op de ontwikkeling van duurzame technologieën.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in