Voorhout – De gemeente Voorhout komt met een nieuw centrumplan waarbij de Herenstraat ‘autoluw’ wordt. Dit betekent dat vanaf de Beukenrode tot aan de Plus geen auto’s meer door het gebied mogen rijden. Volgens sommige ondernemers is dat een catastrofe voor de groenteboer Van Kesteren. De ondernemer geeft ook aan dat dit betekent dat de familiezaak gaat sluiten.

In Sassenheim en Lisse kan er om het centrum heen worden gereden maar in Voorhout is dat niet mogelijk en dit zorgt voor zo’n 6000 tot 7000 auto’s per dag die door het centrum van het dorp gaan. Daar bovenop komen ook nog 2000 fietsers. Dit is niet alleen druk volgens de gemeente, maar veroorzaakt vaak ook onveilige situaties. Ze wil daarom een ‘knip’ maken om het verkeer om te leiden.

Het hele dorp heeft vorige week flyers ontvangen over het centrumplan. Dit initiatief komt voornamelijk vanuit de vereniging Voorhout Onderneemt en de bewoners rondom de Herenstraat. Zij bevestigen dat de Herenstraat te druk is en auto’s te hard rijden. Wel geven zij aan dat veel van de bewoners en bezoekers een auto moeten gebruiken.

Omringende bewoners maken zich ook zorgen over het plan want in het toekomstige plan worden zestig parkeerplaatsen verwijderd. Parkeren moet dan bij Plus, Albert Heijn of op het Stationsplein. Volgens de gemeente is die capaciteit er maar velen vinden dit te ver.

 

18 REACTIES

 1. Eerst de herenstraat onveiliger maken en nu roepen dat het onveilig is 😆🙈🙈
  Toteletarian Tiptoe, PRS problem reaction solution , hegeliaans dialect

 2. De auto’s rijden op een enkele na allemaal keurig netjes. De electrische fietsers helaas niet. En omdat ze “een vrijbrief op gelijk” hebben, vliegen ze overal tussendoor en langs. Heropvoeding zou effectiever zijn dan dit knipplan! Of moet ook hier in Voorhout het MKB stuk..tja dan is t zeker effectief. Stukknippen, hoppa

 3. Wat een onzinnig idee, gaan dan zeker geen boodschappen daar meer doen .
  Als je auto ver van de winkel staat worden er waarschijnlijk winkelwagens op het parkeerterrein achter gelaten wat weer voor irritatie zorgt

 4. Waarom geen éénrichtingsverkeer vanaf het spoor naar de rotonde? Dan kan men via de A44 of via het nieuwe stukje randweg terugrijden. De Herenstraat kan dan met eventueel drempels veiliger gemaakt worden.

 5. Wat een onzin, de Gemmente Voorhout heeft dit zelf gecreëerd met het “vernieuwen ” van de winkelstraat. Vanaf dat moment zijn de problemen begonnen!

  Klopt het is onoverzichtelijk en chaotisch, maar misschien is handhaven een ding dat ze kunnen uitproberen…. kijk niet alleen naar de auto’s maar neem de fietsers en vooral (te hard rijdende, niet aan de regels houdende) scooters eens onder de loep.

  Sluit de Herenstraat voor auto verkeer en je hebt het aan jezelf te danken dat mensen elders de boodschappen gaan doen.

  Ik stel voor om dit keer eerst te kijken naar hoe het was voor de vernieuwing en te kijken of we daar naartoe terug kunnen, i.p.v. iemand achter een bureau te laten bedenken wat er op papier wel aardig uitziet maar in praktijk niet blijkt te werken.

  Serieuze groet,
  Een bezorgde dorpsbewoner

  (Die hoop dat o.a. de groenteboer hier de langste adem heeft, samen met alle overige winkeliers die hier de dupe van zullen worden.)

 6. Nou maar eens kijken of ze wederom alles naast zich neerleggen, en totaal niet naar de wensen van de bewoners luisteren .Het is iedere keer het zelfde verhaal we mogen mee praten,maar dat stukje luisteren en doen wat de bewoners willen daar stopt het verhaal .En wie zit hier nou op dit onzinnige plan te wachten .

 7. Helaas mevr.Koekoek gaat het mooie gemeentelijke plan niet werken. Simpel omdat de Leidsevaart dagelijks meer dan 16500 voertuigen te verwerken heeft en nog verder zal toenemen gelet op de uitbreiding van nieuwbouwwijken in Noordwijk. Dan hebben we het nog niet over de Oosthoutlaan. Kortom Voorhout is uit zijn jasje gegroeid en er is weinig gedaan aan een Wegenplan, laat staan aan goed onderhoud en indeling van de bestaande. De enige nieuwe winkels die er komen zijn kebabzaken of andere fastfoodketens dus als dat het beoogde winkelaanbod moet zijn, dan is dat echt verarming ervan. Verder ben ik benieuwd wat dhr. Joop v Dijk (Plus)vind dat zijn parkeergarage als parkeerlocatie van de 60 op te heffen parkeerplaatsen wordt ingezet. Mijn voorkeur is inzet van snelheid remmende maatregelen.

 8. Woon je bijv op de Beukenrode dan moet je via Noordwijk of A44 naar de Boekhorstlaan dat is bijna 5km omrijden wat hemelsbreed 200 meter, briljant en druist in tegen duurzaam beleid. autoluw is OK maar een goede omleidingroute tussen noord en zuid is essentieel . Bij de kermis of luchtkussen festival gaat dat prima maar aanpassing op de Beukenrode,Boekenburg en Schoonoord zullen dan gerealiseerd moeten worden met zebrapaden en parkeerplaatsen op de Boekenburglaan

 9. Wij vinden dit geen goed plan. Het verkeer zal erg toenemen in het oude centrum rond Boerhaave / Linnaeuslaan. Dit zijn al drukke, smalle straten, waar geen extra verkeer door kan rijden. Denk aan veel overlast en onveilige situaties voor met name de schoolgaande kinderen, ook uit het fietstunneltje komende.

  Kortom een niet doordacht slecht plan.

 10. Misschien handiger om de Herenstraat 1 richtingsverkeer te maken en dan de straat versmallen met bloembakken,zodat ze moeten slalommen om die bakken heen.

  Verder,plaats camera,s voor hardrijdende scooters,brommers.
  Dab kunnen die ook bekeurd worden.

 11. Weer een plan dat bedacht is achter een tekentafel en waarschijnlijk door een persoon die midden in een of ander prachtig dorp woont en dus op de fiets of lopend zijn boodschappen kan doen. Wat moeten personen die gehandicapt en of oud zijn en afhankelijk van hun auto zijn en die zo dicht mogelijk bij de winkel moeten parkeren? Ambtenaren maken de winkeliers kapot met deze dwaze ideeën. Het zou beter zijn om controle uit tevoeren op het naleven van de verkeersregels van de e-bikes en fatbikes met veel te jonge kinderen op opgevoerde voertuigen. Ik hoop dat dit plan in de prullenbak verdwijnt zeker voor de hardwerkende winkeliers die geen 9 tot 5 uur dag draaien.

 12. Echt een heel slecht plan! Mensen kiezen ervoor om elders boodschappen te gaan doen.
  Dus de winkeliers zijn de klos!
  Eenrichtingsverkeer is een veel beter plan.
  En wat als je snel een dokter nodig hebt? Dan moet je ook omrijden. Totaal niet goed over nagedacht.

 13. Mooi, echt goed over nagedacht…NOT!! Hoe kan ik straks naar mijn huis via welke straten EN maar afwachten of je dan kan parkeren, lekker hoor na onregelmatige diensten zo thuiskomen…. Vragen ja hoor zat! Hoe komen de diensten ambu/brandweer/politie snel ter plaatse? Ondernemers gaat het heel veel klanten kosten, snap dat ze willen stoppen. Wat heb je aan een centrum zonder ondernemers? Oplossingen zat, eenrichtingsverkeer, plantenbakken, handhaving dus echt hogere wiskunde heb je er niet voor nodig….

 14. Hanneke Vink
  Wat een onzinnig plan. Het is de doodsteek voor alle winkels. Ook voor de bewoners van het “oude dorp” is het op z’n zachtst gezegd niet fijn. Verder krijgen verenigingen, scholen, crèches/buitenschoolse opvang en de medische sector veel problemen wat bereikbaarheid betreft. Dit plan moet dus de prullenbak in. Er zijn heus wel oplossingen te bedenken: bloembakken als chicanes, flitspalen en handhaving.

 15. Mijn oplossing op dit onzinnige plan is zeer simpel: bewoners van Voorhout de kenteken platen registreren bij de gemeente. Vervolgens hebben de inwoners van Voorhout recht om het dorp in te rijden. Controle op dit systeem via camera’s. Diegene die toch illegaal het dorp inrijdt krijgt een flinke boete.

 16. Het is een slecht plan, niet alleen worden de ondernemers de nek omgedraaid maar wat denk men van bezoeken aan Skal of de priklokatie van de trombosedienst moeten de mensen daar ook 10 km voor omrijden (5km heen 5 km terug) en Kerkbezoek , evt begrafenissen,trouwerijen etc. Er wordt ook gezegd dan pak je de fiets maar er zijn veel mensen die door omstandigheden niet meer fietsen of niet meer durven fietsen en die afhankelijk zijn van de auto . Zo zijn er tal van redenen aan te dragen om dit niet te laten doorgaan. Niet doen dus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in