Lisse – Alle inwoners van Lisse waren gisteren uitgenodigd om gratis Keukenhof te bezoeken. Elk huishouden kreeg vier toegangskaarten die op 30 april konden worden ingewisseld, ook bekend als Lissedag. Het park doet dit enerzijds om de inwoners van Lisse te laten genieten van de attractie in hun dorp, maar ook als goedmakertje voor de logistieke problemen die kunnen ontstaan tijdens het hoogseizoen.
Het park ontving vorig jaar ongeveer 1,4 miljoen bezoekers tussen 23 maart en 14 mei. Annemarie Gerards, woordvoerder van Keukenhof, geeft aan dat de hoogste drukte op de weg meestal ontstaat tijdens zonnige dagen, en dat de drukte op de weg niet alleen wordt veroorzaakt door het park, maar ook door bezoekers die naar de velden en het strand gaan.

Op dit moment zijn de vrijkaarten alleen beschikbaar voor bewoners van Lisse, maar Gerards geeft aan dat er vaak vragen komen of dit ook mogelijk zou kunnen zijn voor andere dorpen uit de Bollenstreek. Ze laat weten dat ze op de hoogte is van deze behoefte, maar dat er nog geen concrete plannen zijn.

8 REACTIES

  • Wat denk je van Nieuw Vennep! Auto’s die, zoals gevraagd, hun navigatie NIET uitzetten komen allemaal terecht op de binnenwegen
   Normaal rij ik in krap 10 mimutej van NV naar Lisse
   Nu 45 min

 1. Ja dat zou fijn zijn als er ook voor de omliggende dorpen gratis kaarten beschikbaar komen, hier in Lisserbroek ondervinden wij namelijk veel hinder en drukte op de weg en bij de brug hiervan . Groe gonda uit Lisserbroek

 2. Van Noordwijkerhout naar Lisse is ook dagelijks een tijdrovende bezigheid. Niet alleen Lisse heeft daar last van.

 3. Het is maar tijdelijk, die overlast.
  Ik vind het een heel vriendelijke geste van de Keukenhof.
  Waarom moet er zo vaak geklaagd worden?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in