Bollenstreek – Een lekker ontbijtje op bed gevolgd met wat chocola en een bloemetje toe. Voor veel moeders is dat een succesrecept voor Moederdag. Komende zondag is het zover en dat betekent ook in de Bollenstreek topdrukte bij lokale ondernemers.  

Mede-eigenaar van Chocolaterie Pierre in Hillegom, Jeffrey van Soest noemt de periode voor Moederdag een gekkenhuis: ‘Vaak komt de drukte pas op het laatst omdat iedereen  zich dan realiseert dat het Moederdag’.  

De hardlopers van de chocolaterie zijn de grote gevulde chocolade harten. Hier worden in aanloop naar Moederdag zo’n 50 stuks per dag van verkocht. De moeder van Jeffrey hoeft echter niet te rekenen op wat chocola want volgens hem komt zijn moeder dat al vaak genoeg tegen in de chocoladewinkel.  

Volgens Theo Nulkes, eigenaar van Kwekerij WiN BLOOM in Noordwijkerhout is Moederdag ook heel belangrijk voor de bloemensector. Dit komt volgens hem mede doordat de prijzen die hij krijgt voor zijn bloemen rond Moederdag goed zijn.  

Wel zegt Nulkes dat hij en zijn medewerkers lange dagen maken: ‘Dat heeft ook zo z’n charme want je groeit als medewerkers naar elkaar toe, en je weet het is één week en iedereen komt wel over die week heen’.  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in