In 2022 won Theater Teylingen de eerste prijs.

Teylingen – Eenmaal per jaar zet de gemeente Teylingen activiteiten en projecten van en door vrijwilligers in het zonnetje. Dat gebeurt in de vorm van de Teylinger vrijwilligersprijzen: een trofee en een geldbedrag als eerste prijs, geldbedragen voor de 2e en de 3e prijs.   

Voor de Teylinger vrijwilligersprijzen 2023 zijn veertien projecten genomineerd. De uitreiking zal plaatsvinden op 8 december. Maar eerst mag het publiek een winnaar kiezen via een internetpoll. Deze is geopend van 18 tot en met 26 november.   

In de weken voorafgaand aan de Publiekspoll zal van elke genomineerde een vlog verschijnen op de socials. Afgelopen week kwamen de vlogs van Kindervakantieweken Warmond en de vrijwilligers van Langeveldshof Sassenheim online. Deze week stellen weer vier genomineerden zich voor: 

Beheer Kasteel Teylingen 

Sinds 10 jaar beheren vrijwilligers de ruïne van Teylingen. Er wordt regelmatig geklust door de ca. 40 vrijwilligers. De vrijwilligers willen vooral de geschiedenis van het kasteel levend houden. Zij doen dit door openstelling, activiteiten en allerlei evenementen. Vrijwilligers vertellen en verbeelden het verhaal van de ruïne, er wordt samengewerkt met scholen en men kan er zelfs trouwen. Jong en oud raken zo betrokken bij de geschiedenis, als bezoeker of als vrijwilliger. 

Basketbalcourt Forwodians 

Door de groei van basketbalvereniging Forwodians ontstond behoefte aan extra oefen- en speelruimte. Dat heeft geleid tot de wens voor een buitenveld. Dream it, Wish it, Do it! Ondanks vele malen een Nee, heeft het er uiteindelijk toe geleid dat de hele club betrokken is geweest bij het inzamelen van gelden. En dat samen met bouwbedrijf Van der Hulst een duurzame oplossing van herbruikbare materialen is gevonden. De court ligt er! Nu is nog de ambitie om van het veld een ontmoetingsplaats te maken en als court voor meer sporten te gebruiken. 

De Roze Hulp 

De Roze Hulp zet zich in voor mensen in armoede. Het is begonnen met de MUP-kasten (Menstruatie-uitgiftepunten). Inmiddels staan er in de Bollenstreek 52 MUP-kasten, bij inwoners en bij organisaties. In het afgelopen jaar is er ook een Voedseldeelkast gekomen in Sassenheim. Andere nieuwe projecten zijn de traktatiepakketten en verjaardagsboxen voor kinderen in armoede. En er zijn veel mooie samenwerkingen aangegaan, o.a. met Welzijn Teylingen Kind en ouder sporten. De Roze Hulp zit nu ook aan tafel bij o.a. de Armoedecoalitie en de Coalitie Een-tegen-eenzaamheid. 

10 Jaar Kunst in het Overbosch 

Dit jaar is Kunst in het Overbosch voor de 10de keer georganiseerd en elk jaar is het weer anders. Vele handen maken licht werk. Zo is er een vast groep vrijwilligers die het evenement in het 3e weekend van augustus organiseert en zijn er vele helpende handen voor alle activiteiten in het bewuste weekend. Kunst in het Overbosch verbindt kunst en natuur, regionale kunstenaars en kunstenaars 

van wat verder weg, jong en oud. En het verbindt diverse kunstuitingen, zoals schilderkunst, zang en toneel. Al 10 jaar lang. 

Youtube kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCXy-Ud19vj-JgSw63oMEKKA 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in