foto PR

De Zilk/Noordwijk/Noordwijkerhout – GroenLinks, PUUR, PvdA en D66 dienen dinsdag tijdens de raadsvergadering het amendement “De complementaire kleur van Magenta” in. Zij willen hiermee de plannen voor het versoberen van het groenonderhoud in woonwijken terugdraaien. De indienende partijen stellen voor om juist bedrijventerreinen op een lager onderhoudsniveau te houden en de kwaliteit van het groenonderhoud in woongebieden te behouden. 

Volgens GroenLinks, PUUR, PvdA en D66 kan op de groenvoorziening van bedrijventerreinen worden bezuinigd door een deel van de plantenbakken weg te halen en te kiezen voor onderhoudsvriendelijke planten, bosplantsoenen en bloemenweides. Bij de inrichting van het groen in de wijken zou moeten worden gekozen voor beplanting die de biodiversiteit zoveel mogelijk bevordert.

Een groene leefomgeving draagt bij aan een prettige leefomgeving en bevordert de gezondheid, aldus de vier partijen. Hierop bezuinigen zou dat in gevaar kunnen brengen.  

6 REACTIES

  1. Wordt er nog wel onderhoud gepleegd ja bij het raadhuis zijn ze iedere week bezig maar in de wijken zie je zowat niemand en dan te denken van de fietspaden die overwoekert zijn van het vuil als ze die schoon maken worden ze 50 cm breder . Dus mindere onderhoud zijn kullie wel wijs op dat gemeentehuis ga daar maar een keer bezuinigen ,

  2. Ja Gijs…maar het gemeentehuis krijgt een atrium van 1,9 miljoen. En tja…dat geld moet ergens weer bezuinigd worden. Kan de burgemeester weer keurig op de kiek!

  3. Ik weet nu waarom er bezuinigd moet worden ze gaan het gemeente huis weer eens aan dit gaat ten koste van het onderhoud in het dorp het kost maar twee miljoen hoe durven ze en wij maar betalen aan dat stelletje opmakers .Hoe durven ze !

  4. Dat waait allemaal dood helm gaat nog kapot kunst bloemen . Maar als het om geld gaat komt Nw Zee niks te kort en aandacht zeker niet en elke dag wordt de boulevard geveegd maar jullie wonen wel in een kuuroord.Dus niet klagen .Pieternel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in