Sassenheim – De 80, voornamelijk Syrische, jongeren zijn opgevangen in de noodopvang in Sassenheim. “Eind december zijn alle jongeren in de opvang aangekomen” aldus de gemeente. “De afgelopen twee weken stonden in het teken van landen: uitrusten, het dorp samen met de jongens verkennen, boodschappen doen en het organiseren van activiteiten op de locatie, waaronder sport en muziek”.

Burgemeester Breuer en wethouder Koek hebben in de eerste week dat de jongens waren gearriveerd een bezoek aan de opvanglocatie gebracht. Burgemeester Breuer: “Ik merkte dat het nog heel onwennig is voor hen, net als dat het voor de omgeving onwennig is. De jongens stelden veel vragen. Het meest indrukwekkend vond ik dat ze op enig moment allemaal om ons heen stonden om te bedanken voor het dak boven hun hoofd. Een zo basale behoefte waar wij in een veilig land minder bij stil staan. Geen dak boven je hoofd, geen thuis meer als je 15, 16 of 17 jaar oud bent, dan heb je eigenlijk al meer meegemaakt dan gezond voor je is”.

3 REACTIES

  1. Ik gun iedereen een dak boven zijn hoofd! De dakloosheid is onder jongeren met ruim 30 % gestegen, wanneer krijgen zij een dak boven hun hoofd? Of blijven we accepteren dat veel jongeren van bank naar vriend naar bank hoppen? Of in een auto of camper the of boot je slapen??

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in