Sassenheim – In Park Rusthoff in Sassenheim heeft afgelopen zondag de tweede editie van het Lentefestival plaatsgevonden. Van 11:00 tot 16:00 konden jong en oud genieten van verschillende activiteiten, waarbij de lokale ondernemingen en verenigingen centraal stonden.

Gedurende de middag waren er verschillende optredens van artiesten uit de regio, waaronder oud-deelneemster van The Voice Kids Sam van Rijn. Daarnaast kwamen de bezoekers bij elkaar bij de diverse verkoop- en informatiekramen. Hier verkochten voornamelijk ondernemers uit Sassenheim uiteenlopende lokale producten; bij de verenigingen en stichtingen stonden vertegenwoordigers om extra informatie te geven over hun lokale rol en bijdrage. Mede-organisator Bébel Gips wil hiermee voornamelijk de streek promoten. Bibliothecaris Ninke Bartoo beaamt het belang van dit doel: ‘Ik wil laten zien dat de bibliotheek voor meer is dan alleen boeken lenen. Wij organiseren ook een heleboel evenementen om mensen bij elkaar te brengen. De bibliotheek is immers nog een van de weinige plekken, waar iedereen welkom is.’

Voor de kinderen was er een speciaal programma. Zij konden deelnemen aan workshops, zoals cupcakes versieren en boekenleggers maken. De scoutingvereniging Scojesa heeft ook een bijdrage geleverd door verschillende spelletjes te organiseren. De medewerkers van Bibliotheek Bollenstreek hadden buiten het park een roulerend programma opgezet, onder andere met verschillende voorleesrondes.

Tussen de activiteiten door konden de bezoekers loten kopen voor de Parkloterij. Hier werden gesponsorde producten verloot van ondernemers uit Sassenheim. De opbrengst gaat naar het onderhoud en de evenementen in Park Rusthoff.

Verkoopkraam van de lokale ondernemer Oriflame
Organisatoren van het Lentefestival
Cupcakeworkshop voor kinderen

Hieronder de radioreportage van Kim Martens:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in