Noordwijkerhout – De dorpskern van Noordwijkerhout stond zondag in het teken van speciaalbier. Rondom de Witte Kerk hebben de ondernemers van ‘Noordwijkerhout centrum’ voor de eerste keer het Speciaalbier Festival georganiseerd. In totaal stonden zeventien brouwers klaar om 85 soorten bier te schenken aan de Noordwijkerhouters. De inwoners haakten hier enthousiast op in; in de voorverkoop werden ruim 900 kaarten verkocht. Volgens de organisatie liep het uiteindelijke bezoekersaantal op tot 1200.

De middag begon met enkele regendruppels, maar dit hield de bezoekers niet tegen. De organisatie had gezorgd voor een aantal partytenten, zodat iedereen droge voeten kon houden en rustig kon genieten van de verschillende soorten speciaalbier. Er waren zowel lokale brouwerijen aanwezig zoals BesteMaten, als grotere brouwerijen waaronder Gebrouwen door Vrouwen en Schelde Brouwerij. Al met al heerste er een gemoedelijke en gezellige sfeer in het centrum.

Het idee voor het evenement is onder andere bedacht door ondernemer Pieter van der Geest: ‘Voor de coronaperiode wilden we het festival al organiseren. Nu is het eindelijk gelukt en dient het onder meer als opvolging van Noordwijkerhout Culinair.’ Tevens vindt hij het belangrijk voor de saamhorigheid van het dorp. Dit wordt beaamd door meerdere bezoekers, onder wie Nicole Straathof: ‘Het is leuk om iedereen tegen te komen en gezellig een praatje te maken. Eigenlijk is zo’n evenement goed voor de bonding in het dorp.’

Naast de kramen met speciaalbier speelde de andere horeca ook in op het succes. Brasserie Op Dorp en Restaurant Hudson stonden op het terras met broodjes en andere hapjes. Daarnaast verzorgde het Feest van Harry een feest met een DJ.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in