Foto: Charles Nieuwenhuizen en Richard van Egmond

Noordwijk – Op de Koningin Wilhelmina Boulevard en in de Hoofdstraat konden bezoekers voor het eerst deze zomer levende beelden bewonderen, waaronder de schilder Rembrandt of het Melkmeisje van Vermeer. Dit jaar organiseerde Fein Faciliteren Evenementen het festival voor de negende keer. Ondanks het slechte weer trokken de ca. 30 beelden veel bekijks van zowel kinderen als volwassenen.

De line-up werd dit jaar onder andere verzorgd door Beeldje.nl. Eigenaresse Afke Westdijk zorgt met haar bedrijf voor de ‘living statues’ en de planning. Ze hoopt dat de beelden kunnen zorgen voor emotie, humor en expressie door interactie met de bezoekers. Een van de levende beelden van Beeldje.nl is Fenna; zij speelde het melkmeisje: ‘Het is rustgevend om de hele dag stil te staan en mensen te inspireren. Je ziet dat mensen bij het kijken naar een levend standbeeld toch even een momentje nemen om pauzeren en na te denken over wat ze zien.’

Het is gebruikelijk dat een levend standbeeld gaat bewegen als een bezoeker een muntje in de pot doet. Dit jaar gaat de opbrengst hiervan naar het Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) in Noordwijk. Op deze manier draagt het festival bij aan een belangrijke organisatie in de gemeente Noordwijk.

Naast de levende standbeelden waren er ook andere acts. In de Hoofdstraat liepen meerdere karakters op stelten om mensen met hun grappen aan het lachen te maken. Daarnaast kregen verschillende muzikanten op de route de kans om hun kunsten te vertonen door zang of met hun instrumenten.

Deze zondag was de eerste dag van het Levende Beelden Festival. Op zondag 20 augustus staat het centrum van Noordwijk weer in het teken van de ‘living statues’.

Deze foto’s zijn van Charles Nieuwenhuizen:

De foto’s hieronder zijn van Richard van Egmond:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in