Foto: Floris van Dam

Voorhout – De 42-jarige man uit Voorhout die zondag is omgekomen bij een groot auto-ongeluk in Duitsland is Floris van Dam. Ook zijn partner Roos Bekkerin (37 jaar) overleefde het ongeluk niet. Veel inwoners in Voorhout kenden de slachtoffers. ‘Hij laat twee kinderen achter’, vertelt een vrouw op straat in Voorhout. Bij het ongeluk kwamen ook twee mannen van 39 en 56 jaar om het leven.

In de straten van Voorhout wordt maandag aangeslagen gereageerd op het overlijden van Van Dam en zijn partner. ‘Hij is geboren en getogen in Voorhout, veel mensen kenden hem’, vertelt een vrouw op straat in Voorhout. ‘Mijn zoon heeft nog met hem op school gezeten’, voegt ze toe. ‘Hij zit in mijn vriendengroep’, vertelt een andere voorbijganger. ‘De groepsapp ontplofte gisteren toen het nieuws bekend werd.’

Volgens de inwoners van Voorhout deed Van Dam, vader van twee kinderen, veel vrijwilligerswerk. Zo was hij lid van de sponsorcommissie van de plaatselijke voetbalvereniging Foreholte. Ook stelde hij zijn Porsche regelmatig beschikbaar voor ritjes met zieke kinderen, net zoals de 39-jarige man die omkwam bij het auto-ongeluk in Duitsland. ‘We zijn enorm geschrokken’, zegt voorzitter Jacco Brand van stichting Dag met een Lach. ‘Het waren allebei autoliefhebbers in de bloei van hun leven’, vertelt de voorzitter.

‘Hij ging door het vuur’

Daarnaast had Van Dam zijn eigen verzekeringsadviseursbedrijf in Voorhout. ‘Floris was voor mij niet alleen een fantastische werkgever, maar ook een dierbare vriend geworden in de vijf jaar die ik voor hem heb gewerkt’, vertelt een collega van hem op LinkedIn. ‘Voor klanten ging hij door het vuur’, gaat haar verhaal verder. ‘Zijn plan was om gelijk met mij met pensioen te gaan. Wat had ik hem dat graag gegund!’

Op de A3 bij Elten in Duitsland ging het zondagochtend mis. De man uit Voorhout raakte de macht over het stuur kwijt en belandde met zijn Porsche in een greppel. Zijn 37-jarige vriendin zat bij hem in de auto. De bestuurder van de Porsche erachter zag het ongeluk gebeuren en stopte om hulp te bieden. Toen de drie inzittenden van de eerste en tweede auto op de vluchtstrook stonden, raakte de bestuurder van een derde Porsche ook de macht over het stuur kwijt en ramde met zijn auto de anderen.

Snelheid niet aangepast

De vriendin van Van Dam en de bestuurder van de tweede Porsche kwamen op slag om het leven. Van Dam en de bestuurder van de derde Porsche bezweken later aan hun verwondingen.

Hoe het fatale auto-ongeluk kon gebeuren, wordt nog onderzocht door de Duitse politie. De politie zei wel dat de twee auto’s mogelijk hun snelheid niet hebben aangepast aan het natte wegdek en dat er waarschijnlijk sprake is geweest van ‘aquaplaning’. Er zijn geen aanwijzingen voor een race, of drank- of drugsgebruik. Nog een andere Nederlandse persoon raakte lichtgewond bij het ongeval. Het gaat om de bijrijder van de auto die als laatste is gecrasht. De hoop bestaat dat deze persoon meer kan vertellen over de toedracht.

Dit is een bericht van mediapartner Omroep West

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in