Foto: Per Music

Voorhout – De 24-jarige Pjotr Snijders, ook wel bekend onder zijn artiestennaam Per, heeft zijn debuutsingle ‘Op een ouwe fiets moet je het leren’ uitgebracht. De Voorhouter, die samenwerkt met producer Max en videograaf uit Lisse, Thomas Waaijenberg, weet nog niet of dit het begin is van een serieuze artiestencarrière. 

Ondanks dat de titel wellicht een seksuele toon aanslaat, gaat het nummer daar niet over, volgens Per. “Het nummer gaat over dat je veel dingen moet uitproberen in het leven en over de dingen die ik meemaak in het leven.” Pjotr, die werkt bij een platenlabel in Rotterdam, laat dus in het ongewis of dit nummer het begin is van een echte carrière: “De videoclip ziet er goed uit en er zit ook een budget bij, máár het nummer zelf is dan weer op een slaapkamer opgenomen.” 

Bij het werk als productmanager, dat hij met veel plezier doet, werkt hij veel met andere artiesten. Daarom ging het kriebelen om zelf ook wat uit te brengen.

Zo begon Snijders met het maken van muziek in de coronaperiode toen hij gedwongen thuis moest zitten en op zoek ging naar een nieuwe passie. De passie voor muziek zette hij nu voort met zijn goede vriend en producer Max, waar de twee mannen nummers maken in de slaapkamer van Max, die wordt omgetoverd tot studio. Eerst maakten ze nummers in het geheim omdat ze niet geïnteresseerd waren in wat andere mensen ervan vonden. Nu is er toch een debuutsingle voor Per omdat hij en zijn vrienden stiekem benieuwd zijn naar hoe het nummer wordt opgepakt. 

De Voorhouter zegt zelf dat hij op een gegeven moment meer serieuzere tracks wil delen over zijn persoonlijke privéleven, maar dat hij dit niet meteen als debuutsingle wilde doen. Dit omdat hij veel liever met een neutraler nummer debuteert dan een nummer waarbij hij wellicht medelijden zou krijgen. Het nummer met de videoclip, waarin hij op een hoge bi (fiets uit omstreeks 1867) rijdt en door een bollenveld rent, omschrijft de startende artiest dan ook als chaotisch. 

Bekijk hier de videoclip van ‘OP EEN OUWE FIETS MOET JE HET LEREN’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in