Artist impression van de Herenstraat (afbeelding gemeente Teylingen)

Voorhout – Ondernemers en winkeliers in Voorhout, verenigd in Voorhout Onderneemt, vinden het door de gemeente Teylingen voorgestelde Centrumplan onbegrijpelijk. In het plan wordt in de Herenstraat een “knip” gezet ter hoogte van de spoorwegovergang.

Hierdoor is het niet meer mogelijk om met de auto vanuit de Herenstraat de Churchilllaan in te rijden. Tussen Beukenrode en Boekhoekhorstlaan wordt de Herenstraat afgesloten. Gevolg is dat al het autoverkeer vanaf de Jacoba van Beierenweg de Beukenrode in moet rijden. Sluipverkeer wordt tegengegaan door de Boekenburglaan deels voor autoverkeer af te sluiten.  

Volgens de winkeliers is het centrum van Voorhout dan nog nauwelijks bereikbaar per auto. Zij vrezen voor hun ondernemingen als het plan doorgaat. Voorhout Onderneemt is een actie gestart om de mening van inwoners te horen over het Centrumplan Voorhout:  

6 REACTIES

  1. Aangezien het centrum lijkt te worden afgesloten voor de bewoners in de nieuwe delen van Voorhout is nu de vraag:Waar komt het centrum voor die bewoners? Of moeten die hun heil maar elders zoeken ?

  2. Is er dan geen ondernemer die de kansen ziet? Ik zou het wel weten: prima plan en een verdubbeling van het terras graag! Dat levert veel meer op dan die enkele geparkeerde auto en al dat doorgaande verkeer dat langs de tafeltjes raast.

  3. Waarom ook meedoen met zo’n knip.. het begint in Amsterdam en de dorpjes willen ook meedoen..van verveling gaan ze gekkigheid bedenken. Als er crisis was bedachten ze dit niet…het gaat ze te goed.

  4. Vele kilometers omrijden met de auto om van het ene deel van het dorp in het andere deel te komen, hoe verzin je het. De maatregel heeft, naar ik begreep, mede als doel om het doorgaande verkeer dat louter door het centrum rijdt om van de ene kant naar de andere kant te komen te ontmoedigen. Hier is wellicht sprake van enige overlast, maar de voorgestelde maatregelen veroorzaken elders ook een hoge mate van overlast, zoals bijvoorbeeld het overgrote deel van het oude dorp te dwingen via de Nagelbrug het dorp in en uit te rijden.
    Het moet toch ook mogelijk zijn om met andere verkeersmaatregelen, zoals plantbakken op de weg (vergelijk Teylingerlaan Sassenheim) om de aantrekkelijkheid van de Herenweg als doorgaande weg te verminderen. In de huidige plannen mis ik een gedegen afweging van mogelijke alternatieven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in