(archieffoto Eline van Egmond)

Noordwijk – De Partij voor de Inwoners, CDA, Lijst Salman Noordwijk en lijst Jaap de Moor stellen de gemeenteraad voor om te gaan werken op basis van een raadsprogramma. Zo willen ze verder nadat er een breuk kwam binnen de coalitie na de discussie over de Schelft. De VVD kwam voor de zomerstop met een voorstel, met financiële onderbouwing, om zwembad en Schelft te herbouwen. Dat vonden de andere coalitiepartijen een vertrouwensbreuk. Hierna heeft overleg geen nieuwe coalitie opgeleverd en was er sprake van een impasse.

Nu komen eerder vermelde vier partijen met een voorstel voor een raadsprogramma. Dat is een programma op hoofdlijnen waarbij alle partijen binnen de gemeenteraad samenwerken en er minder sprake is van coalitie-oppositie. Ze willen dat raadsprogramma baseren op de perspectiefnota 2024 en de meerjaren-termijnplanning plus een aantal aanvullende thema’s. Ze stellen ook voor om aan het huidige college twee ervaren wethouders toe te voegen. Voorstel is om te komen met wethouders met opgedane kennis en ervaring omdat de resterende raadsperiode beperkt is, schrijven ze. Dat betekent één wethouder extra want wethouder Eberharter van de partij voor de Inwoners stapte onlangs op. Op 26 september zou dit allemaal besloten moeten worden.

Klik hieronder voor het voorstel van de vier partijen.

7 REACTIES

  1. Zomaar weer een extra wethouder erbij,iedereen moet bezuinigen maar dat geldt schijnbaar niet voor de gemeente Noordwijk.De burgers betalen wel.

  2. Wat er zit isbang bij nieuwe verkiezingen dat ze er uit gegooid worden dan maar weer 2 dure jongens er bij het kan niet op bij deze gemeente ja we maken alles maar even duurder dan is dat weer opgelost . Nieuwe verkiezingen en dit wat er nu zit opruimen ,

  3. Twee punten:

    1.) Goed idee, een raadsakkoord. Dat had er al veel eerder moeten komen. Zeker in Noordwijk kunnen is het echt nodig om de tegenstelling ‘coalitie versus oppositie’ uit de weg te gaan en een raadsakkoord lijkt me hier een uitstekend middel voor. Applaus!

    2.) Tussentijdse gemeenteraadsverkiezingen kunnen helemaal niet, beste mede-reageerders. Gemeenteraadsverkiezingen zijn landelijk georganiseerd en áltijd op dezelfde dag voor álle gemeenten tegelijk. ‘Klapt’ een coalitie, dan moet je het dus gewoon doen met de resultaten zoals die er waren. Je kan niet ’terug naar de kiezer’.

    Alleen bij bijvoorbeeld een fusie is er mogelijk sprake van tussentijdse verkiezingen. Dat is zo’n beetje de enige uitzondering.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in