Voorzitter Hisalis vreest einde club als er geen nieuwe velden komen

Lisse/Hillegom/Sassenheim – Ron Wijling, voorzitter van hockeyclub Hisalis, ziet de toekomst voor de club somber in als er geen nieuwe sportvelden komen. Tijdens een commissievergadering woensdag is de gemeenteraad bijgepraat over de toestand van de hockeyvelden.

Extern adviseur Wim Glaap bevestigde namens het college dat de velden echt aan vervanging toe zijn. Uit onderzoek blijkt dat het sporttechnisch niet meer verantwoord is om op deze velden te blijven spelen. De demping is niet meer goed en op diverse plekken op het veld is er sprake van slijtage, die nu nog tijdelijk gerepareerd wordt. De hockeybond K.N.H.B. heeft nog tot het einde van dit seizoen compensatie verleend. De velden mogen nog gebruikt worden, ondanks dat ze niet aan de gebruikelijke vereisten voldoen. De nieuw aan te leggen velden gaan minimaal 10 tot 12 jaar mee en zijn ook nog eens duurzamer dan de oude velden.

Clubvoorzitter Ron Wijling meldde dat zijn club, met 700 leden, in grote problemen zal komen, mocht de gemeenteraad geen toestemming geven voor vervanging van de velden. Hij vreest een leegloop bij de hockeyclub, wat een groot verlies zou betekenen voor sportliefhebbers uit Lisse, Sassenheim en Hillegom. Wijling benadrukte dat Hisalis in de 52 jaar van haar bestaan altijd financieel heeft bijgedragen aan allerlei investeringen. Ook nu lopen ze daar niet voor weg.

Woensdag ging het om een bijeenkomst van raadsleden om informatie te vergaren. Er wordt tijdens een commissievergadering op 20 maart echt over gediscussieerd om uiteindelijk tijdens de raadsvergadering van 28 maart een beslissing te nemen. Dan kunnen de velden misschien nog voor de zomer vervangen worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in