Noordwijk – De fractie van NZLokaal zet vraagtekens bij het plan van B&W om het perceel van het failliete TuineXtra aan de Van Berckelweg te kopen. Volgens de partij schieten de inwoners van de gemeente er niets mee op als het stuk grond enkele weken per jaar gebruikt gaat worden voor parkeren door toeristen. Daarnaast vindt NZLokaal dat het vele geld dat met de aankoop is gemoeid beter besteed kan worden, bijvoorbeeld aan de Schelft.  

Van B&W wil de partij weten voor welk bedrag de gemeente de grond van TuineXtra wil kopen en hoe hoog de geschatte inrichtingskosten zijn. Daarnaast wordt gevraagd of het terrein ook geschikt is voor (flex-)woningbouw voor eigen inwoners en of B&W ook op zoek zijn naar andere locaties voor de Beach Shuttle.  

NZLokaal draagt al twee mogelijkheden aan: de voormalige vuilnisbelt van Teylingen, die naast en achter TuinExtra ligt en het parkeerterrein bij Beuk, dat al eerder werd gebruikt als parkeerplaats voor de gebruikers van de Beach Shuttle.  

5 REACTIES

 1. Dat zijn nog eens ideeën nee een parkeerplaats voor een Gods kapitaal en nog gratis ook en dan nog gratis met een bus mee.Elke Noordwijker betaald zich scheel aan de belastingen en daar op dat gemeente huis maar voor Sinterklaas spelen .wat denken ze daar dat het niet op kan .Doe eens wat voor de mensen die geen ton of vijf kunnen betalen voor een huis .Of laat de horeca en die strand tenten dit maar betalen .

  • Denk dat de horeca en strand al genoeg betalen,heb je de consumptie prijzen gezien die bezoekers moeten betalen.
   Alles zit in een eindfase de nog grotere chaos is vlakbij.
   Noordwijk is geen eiland ,door regels heffingen voor burgers en bedrijven is alles gesmoord plus de europeese regels en verplichtingen.
   We zullen met de allerlei tekorten en schaarste moeten leren leven de dystopie van de massa is een dramatische periode.
   We zullen ons eigen moeten redden op instituten hoef je niet te rekenen de denkfout is dat er een beschermende overheid is,deze systemen willen zichzelf redden ten koste van burgers en bedrijven.
   Je ziet het al grote bedrijven en starts up gaan naar het buitenland om de redenen die hier boven staan.
   Winstbelasting is nederland kwijt en bij de burgers valt niets meer te halen de schulden en inflatie ballon klapt.
   Grote denkers en schrijvers hebben het al beschreven lees jgballard,foucault en het boek elementaire deeltjes van de fransman.hollebeqe,….nog zo een item is al de zzp ers ,sociaal wordt het een ramp met alleen de pensioenen ,de vrijheid heeft een hoge prijs,…

 2. Helemaal mee eens Gijs, we worden al genoeg kaal geplukt door de gemeente en de overheid, de hoge heren hebben er geen last van als ze iets moeten inleveren maar de gewone man wel, het zijn allemaal witte boorden criminelen.

 3. Ik ben het er ook niet mee eens dat de gemeente grote bedragen uitgeeft aan projecten waarvan je van tevoren weet dat het op korte termijn niets opleverd en als er niet snel iets gebeurt aan de troosteloze toestand van de boulevard komen dagjesmensen alleen nog maar als het in het binnenland niet om uit te houden is. Maar wat is het alternatief en is dat dan goedkoper.

 4. Wat niet in het artikel staat is dat ook in de schriftelijke vragen van NZlokaal de vraag wordt gesteld of een transferium daar past in het omgevingsplan. Terechte vraag van NZlokaal omdat het parkeren dan geen relatie heeft met een tuincentrum, zoals in het omgevingsplan staat, en dat is dus niet mogelijk. Dat geldt trouwens ook voor een transferium op het ZK terrein, want het parkeren in het omgevingsplan Mortelstraat/Gooweg is gekoppeld aan de bestemmingen in dat plan en daar valt geen transferium onder. Transferiumparkeren op het Beukterrein lijkt wel mogelijk omdat Beuk daar een functie bij heeft als vervoerder.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in