Noordwijk – De PvdA-fractie maakt zich zorgen over de plannen voor een wellnessresort bij de Langevelderslag. Volgens de partij huurt de gemeente een extern adviseur in voor de kuuroordvisie en de verdere uitvoering daarvan. Zij is echter tevens verbonden aan de organisatie die de Kuuroord-certificaten afgeeft, ESPA (European Spa Association) en heeft ook de initiatiefnemer van de ontwikkeling aan de Langevelderslag, Van der Wiel Bouw en Hotel van Oranje als opdrachtgevers. De PvdA ziet hierin een samenloop van publieke en commerciële belangen en wil weten of B&W vinden dat dit kan. Ook staat volgens de PvdA op de site van de ESPA niet de gemeente als kuuroord-lid, maar een aantal grote hotels.

Ook wil de partij weten hoe het staat met de plannen voor een wellnessresort aan de Langevelderslag aangezien bouwen in een Natura 2000 gebied zeer ter discussie staat. De PvdA wil ook weten wat precies de gemeentelijke bemoeienis is. Daarnaast wil de partij weten hoeveel gemeenschapsgeld het behalen van de kuuroordstatus Noordwijk heeft gekost en wat de externe adviseur kost.

 

13 REACTIES

 1. Dankzij het aanwijzen van Natura 2000 gebieden en dubieuze stikstof meetmethoden en regelgeving heeft deze regering NLse bouwprojecten in een wurggreep. En zodra er plannen zijn is er wel een woke persoon die naar de rechter stapt … Tijd dat we andere regering krijgen die de stikstof wet gaat repareren zodat we aan de slag kunnen met bouw-projecten

  • Dit vraagt om een vertaling:

   “dubieuze stikstof meetmethoden en regelgeving”

   Wetenschappelijk bewezen en door de hoogste rechterlijke macht bevestigde meetmethoden en regelgeving die ons niet uitkomt. Daarom zaaien we graag twijfel met kreten als dubieus en zo.

   “wurggreep”

   Democratisch genomen beslissingen en wettelijk vastgelegde regels die onze belangen beperken.

   “woke persoon”

   Oplettend iemand die de rechter vraagt om democratisch genomen beslissingen en wettelijk vastgelegde regels te handhaven.

   “andere regering krijgen die de stikstof wet gaat repareren”

   Regering krijgen die wetgeving die ons niet bevalt gaat aanpassen aan de wensen van onze belangengroep.

 2. Van een bouwproject aan de Langevelderslag wordt niemand, op een project ontwikkelaar, aannemer of.iemand die niks met milieu heeft na, niemand beter.

 3. Ook weer gevaarlijke luchtfietserij door dubieuze partijen! Kijk maar eens hoe de ontwikkelingen gaan met de Hotels van Oranje, zijn die ook in het ootje genomen om de eveneens dubieuze Kuuroord plannen door te duwen? Prima vragen van de PVDA, en welke politieke partijen volgen nog meer? Onze boeren , ja ook bollenjongens aan de rand van de duinen, een Natura 2000 gebied moet vrezen voor hun bedrijven!! En dan zomaar een Wellnessresort aan de Langevelderslag bouwen. Als dit doorgaat is de politiek het kleine beetje vertrouwen wat de burgers nog hebben helemaal kwijt. Realiseren de politici dit wel genoeg???

 4. Het ene kuuroord na het andere kuuroord maak nu eens eerst het een af en begin dan pas aan het ander kijk eens naar de boulevard het is een puinhoop en het blijft een puinhoop in Noordwijk schandalig waar hebben jullie het over

 5. De hoogmoed viert hoogtij hoe verzinnen ze het het is een complot en wij maar betalen extern en nog eens extern dit kost de gemeenschap klauwen met geld en wat krijgen we er voor terug niks .Een strandrups die hier fantastisch werk verricht aan bejaarden en gehandicapten wordt al jaren tegen gewerkt in dit dorp .Nee een of ander hotel bouwen daar zijn ze gek van laten die oranje jongens eerst die kelere zooi op de boulevard maar een opruimen Kuuroord aan me hoela.Ik ben helemaal niet tegen bouwen maar niet in dit gebied ga maar lekker bouwen voor mensen die al jaren op een huisje zit te wachten ik bedoel huisje geen villa .Gr Piet Wijnands

 6. Inderdaad ga eens sociaal bouwen i.p.v. deze megalomane projecten. Noordwijkse gloriedagen als badplaats van allure ligt reeds ver achter ons en gaat ook niet meer terugkomen!

 7. Raad, begin waar het hoort, te weten bij het begin.
  Zorg dat Noordwijk, en zeker de KW Boulevard, een betere uitstraling krijgt. Dat de bezoekers terrassen hier op een mooie zomerse dag geen file als uitzicht hebben en uitlaatgassen snuiven.
  U zou eens een onderzoek moeten doen naar de beleving van onze Duitse toeristen. Zij die hier vaker geweest zijn, vinden unaniem dat Noordwijk erg achteruit gegaan is.
  U moet niet beginnen met ‘een vlag op een modderschuit’ te zetten met uw kuuroordresort. U moet beginnen om ‘de modderschuit’ schoon te maken. Die vlag komt er dan vanzelf wel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in