Teylingen – CDA en Progressief Teylingen willen opheldering over het persbericht van HLT Samen over de handhaving op oneigenlijk gebruik van bollengrond en waardevolle graslanden. Voor Teylingen betekent dit dat 285.019 m2 (28,5 ha) bollengrond is teruggewonnen.  

De twee partijen vinden het vreemd dat deze handhaving al plaatsvindt terwijl nog niet is besloten over een “apart afwegingskader”. Hierin moet worden vastgelegd wat te doen met stukjes land die weliswaar oneigenlijk worden gebruikt, maar onrendabel zijn voor bollenteelt. Zij willen van het college weten wanneer hierover wordt beslist.  

Ook vragen CDA en Progressief Teylingen of bij de handhaving al wel rekening is gehouden met dat “apart afwegingskader” en of dit betekent dat de 28,5 ha teruggewonnen bollengrond ook daadwerkelijk bruikbaar is als bollengrond. Zo nee, dan willen ze weten wat er met de teruggewonnen percelen gaat gebeuren. Tenslotte vragen de partijen om een kaart van Teylingen waarop is ingekleurd  welke percelen zijn teruggewonnen en welke zaken nog lopen.  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in