foto PB

Teylingen – De Teylinger CDA-fractie heeft aan B&W vragen gesteld over de personeelstekorten bij hulp in de huishouding.  ISD Bollenstreek heeft hierover op 31 januari een brief gestuurd aan haar cliënten. Door gebrek aan personeel kan niet alle geplande hulp worden geboden.

Het CDA wil weten of welzijnswethouder Wietsma hiervan op de hoogte was. Volgens hen gaat het vaak om kwetsbare mensen, zoals hoogbejaarden, mensen die licht dementeren en mensen met een lichamelijke beperking. De partij vindt het onacceptabel dat bij deze groep cliënten zoveel onrust wordt veroorzaakt. Ook het moreel beroep op de zorgontvangers: “Wat kunt u zelf doen” vindt het CDA verwerpelijk.

De partij wil van het college weten hoe het overleg tussen ISD en de zorgaanbieder is verlopen en of alternatieven zijn onderzocht om alle mensen toch hulp te kunnen bieden. Ook vragen ze welke maatregelen de wethouder neemt om de ondoordachte handelwijze van de ISD richting haar kwetsbare cliënten en hun mantelzorgers te corrigeren.

1 REACTIE

  1. Inderdaad veel onrust bij de cliënten.
    Gelukkig kan ik de hulp blijven bieden.
    Na uitleg bij cliënten is de rust weer terug.
    Vriendelijke groeten Ans van Beelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in