Voorhout – Op een bloedheet sportpark Dorrestein bonden  thuisploeg vv Nieuwerkerk en het bezoekende Foreholte, in een do-or-die-duel, de strijd aan voor een ticket in de finale van de nacompetitie. Met als hoofdprijs een plek in de Eerste Klasse. Een niveau waarop Foreholte overigens nog nooit acteerde.

Na de nipte 1-2 zege van een week eerder in Zeeland op SVOD’22 trad de ploeg van trainer Mario Koswal daarmee opnieuw aan op vreemde bodem. Vanaf de aftrap dienden beide ploegen niet alleen met elkaar, maar ook met de extreme weeromstandigheden af te rekenen. Vooraf was duidelijk dat wie op het kunstgras het beste met de hitte kon omgaan zeker een streepje voor had.

Gesteund door twee grote supportersscharen opende Foreholte aardig, maar het eerste gevaar kwam toch van de tegenpartij. Captain Stefan van der Vlegel nam Foreholte-goalie Piet Meeuwissen, zonder succes overigens, onder vuur.  Vervolgens ontvouwde zich een open wedstrijd, waarin de thuisploeg halverwege het eerste bedrijf het allesbeslissende duel openbrak. Philip den Hartog, in het verleden nog enkele seizoenen uitkomend voor Quick Boys, kapte zijn directe Jimmy Voorn fraai uit, waarna diens inzet  buiten bereik van Meeuwissen met een fraaie curve in de linkerhoek verdween (1-0).

Vervolgens trok Nieuwerkerk de wedstrijd nog wat meer naar zich toe. Foreholte vertoonde zich slechts mondjesmaat voor het vijandelijke doel en kwam daarmee niet verder dan enkele speldenprikjes. Met name slordigheden in de Voorhoutse aanval speelde rood-wit daarbij parten. Met een mini-slotoffensief van de thuisploeg bereikten beide teams met de 1-0 tussenstand de welverdiende thee.

Na de doelwisseling was de grote vraag hoe beide teams zich conditioneel zouden houden gegeven de extreme weeromstandigheden. Daarbij diende Foreholte het initiatief te nemen om de opgelopen achterstand ongedaan te maken.

Binnen het uur diende zich de eerste mogelijkheid voor Foreholte aan. Na een vloeiende aanval  was Swen Veenstra  het kansrijke eindstation. De geboden mogelijkheid op de gelijkmaker ging voor de middenvelder echter in rook op.  Nieuwerkerk leunde met de 1-0 op zak steeds meer achterover en dat bood rood-wit de nodige aanvallende mogelijkheden. Goalie Kevin de Geus hield in samenwerking met zijn stugge defensie naarmate de  tweede helft vorderde  echter stand. Dat leidde aan Voorhoutse kant na een driedubbele wissel ook in de slotfase tot nog meer offensief voetbal, waarbij de kansen echter schaars bleven.

‘Weg is weg’, luidde het devies in die fase aan Nieuwerkerkse kant. Grote Voorhoutse mogelijkheden bleven daarbij echter nog altijd uit, waarbij de thuisploeg het spel daar waar mogelijk trachtte te vertragen. Met nog tien minuten te gaan en nog eens twee extra wissels trachtte oefenmeester Koswal dreigende uitschakeling alsnog te voorkomen. Waarbij de thuisploeg bleef loeren op die alles beslissende counter. Maar ook met Toni Arroyo en Sten Admiraal als verse aanvallende krachten binnen de ploeg  kon er nauwelijks een vuist gemaakt worden tegen de vijfmans verdediging van de thuisploeg.

In de rommelige laatste minuten was er van echt voetbal nauwelijks sprake. Nieuwerkerk vond het wel goed, terwijl bij Foreholte de wanhoop steeds meer toenam. Desondanks werden twee ultieme Voorhoutse inzetten door doelman De Geus kundig tot hoekschop verwerkt. Daarmee was de koek op en uitschakeling voor Foreholte een feit na het laatste eindsignaal van de uitstekend leidende -68-jarige- arbiter Van Elswijk.

Voor de Voorhouters zit het seizoen er na deze 1-0 nederlaag definitief op. Het gedroomde debuut in de Eerste Klasse kan op De Elsgeest daarmee voor minimaal een seizoen in de koelkast.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in