Noordwijk/Noordwijkerhout – De VVD komt volgende week dinsdag met een voorstel voor een nieuwe Schelft en een nieuw zwembad. De liberalen kondigden bij de bespreking van de perspectiefnota (een vooruitblik op de begroting later dit jaar) al aan met een voorstel te komen. Het voorstel moet de gemeenteraad uit een impasse halen omdat er moeilijk een meerderheid te vinden is binnen de gemeenteraad voor een oplossing. De VVD geeft als motivatie dat het voor de gemeenschap Noordwijk van vitaal belang is te kunnen beschikken over een passende en doelmatige voorziening als De Schelft bestaande uit een zwembad in combinatie met een multifunctionele hal.

B & W hadden een zwembad voorgesteld en zo lang mogelijk de tijdelijke Schelft behouden. De oplossing waarvoor de VVD nu kiest kost 594.200 euro extra dan begroot. Dit moet volgens de partij opgevangen worden door bezuinigingen en alleen indien nodig uit een verhoging van lokale belastingen. In een lijst met extra inkomsten bij het voorstel staat onder meer een eenmalige greep uit de algemene reserve van 1,3 miljoen, tot nu toe nog niet afgesproken huuropbrengsten van de carnavalsvereniging, extra huuropbrengst van de zwemvereniging, invoeren parkeergeld parkeerterrein Duindamseslag, het inzetten van een structureel begrotingsoverschot en extra verduurzamen van de Schelft. B & W stelden voor om de forenzen- toeristen- en/of parkeerbelastingen te verhogen. Dat wil de VVD alleen als andere maatregelen ontoereikend zijn. Hoe dit voorstel valt bij de eigen wethouder van financiën Roberto ter Hark en andere (coalitie)partijen wordt dinsdag pas echt zeker.

Hieronder het voorstel van de VVD.

12 REACTIES

 1. Er zitten natuurlijk geen NOV-leden meer bij de VVD, deze zijn hun eigen clubje begonnen en die zijn faliekant tegen want de Horeca-BoBo’s schieten hier niks mee op. (de inwoners van onze mooie dorpen overigens wel)

 2. De “nieuwe Schelft” (met sporthal, zwembad etc ) zou naar mijn mening plaats moeten vinden (met school, (waarschijnlijk nodig voor bewoners Sancta en Bavo), senioren-/starters-/ en sociale woningen, naast het terrein van VVSB.
  Er is hier parkeerruimte te maken, rand van het dorp, naast de afslag van de N206.
  De oorspronkelijke locatie kan volgebouwd worden met appartementen etc.
  Ik vraag me serieus af of alle knappe koppen om het gemeentehuis überhaupt hier over nagedacht hebben, volgens mij is dit simpel “rond” te berekenen.
  (maar dat zal wel weer een studie worden door 1 of ander bureau…. kosten waarschijnlijk rond de 500K).

 3. Goed voorstel van de VVD het is toch normaal dat er na de brand hetzelfde komt als wat er voor de brand stond en dat alles veel duurder is hebben we aan de besluitlozen te danken het is toch niet te pruimen dat het allemaal zo lang moet duren voor dat ze aan het herbouwen zijn als de verantwoordelijke in het bedrijfsleven zo traag zijn hadden ze allang op straat gestaan de herbouwde schelft had er al kunnen staan

 4. Beste Kees, als er geen fusie was geweest had er nooit meer een Schelft gekomen! Noordwijkerhout had er never nooit meer de dekking voor gehad, ook niet als er een brand was geweest!!

 5. Beste Fritzie waren wij maar niet gefusieerd dan wat er nu gebeurd met de schelft was niet gebeurd wij hadden voor de fusie capaple mensen bij de gemeente die beslissingen namen maar wat er nu zit kan je beter naar huis sturen

 6. NWH was financieel gezond en kon van een kwartje een gulden maken maar nu na de fusie zijn we leeg getrokken door noordwijk door hun wanbeleid als er wat gedaan moet worden schakelen ze een extern bureau in daar zijn ze goed in en wie betalen dat de burgers en zo zit het Fritzie

 7. Beste Kees.
  Ga eens terug naar voor de fusie en kijk dan eens wat de stand van de algemene reserves was van beide gemeenten!
  Overigens is het zwembad Binnenzee geheel gefincieerd uit winst grondbedrijf door verkoop grond Duineveld. Hoe zit dat dan met de Schelft?

 8. Met het verzekerings geld . Of gaat dat bij de algemene middelen Fritzie . Hadden ze gelijk gaan bouwen had het zeker een paarmiljoen goedkoper gekund nee en maar uitstellen want daar zijn ze goed in .Wat af brand bouw je toch weer op .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in