Artist impression van de Herenstraat (afbeelding gemeente Teylingen)

Teylingen – De Teylinger VVD-fractie maakt zich zorgen over het voorgestelde Centrumplan Voorhout. Daarin wordt in de Herenstraat een “knip” gezet ter hoogte van de spoorwegovergang. Hierdoor is het niet meer mogelijk om met de auto vanuit de Herenstraat de Churchilllaan in te rijden. Tussen Beukenrode en Boekhoekhorstlaan wordt de Herenstraat afgesloten.  

In een motie roept de partij B&W op om eerst verkeersproeven te nemen. Zo kan worden onderzocht wat het effect is van deze maatregelen op het aantal verkeersbewegingen in het centrum van Voorhout. Daarnaast vraagt de VVD te kijken naar minder ingrijpende verkeersbeperkende maatregelen. Na een evaluatie kan dan het Centrumplan Voorhout worden uitgevoerd, aldus de partij. 

Ook ondernemers en winkeliers vinden het voorgestelde Centrumplan onbegrijpelijk. Volgens hen is het centrum van Voorhout dan nog nauwelijks bereikbaar per auto. Zij vrezen voor hun ondernemingen als het plan doorgaat. Zij zijn een actie gestart.

1 REACTIE

  1. Ik kan mij de onrust voorstellen. De mkb heeft het al moeilijk. Men zou met de mkb om de tafel kunnen gaan om aan deze het probleem voor te leggen en hun ideeën te gebruiken. Zij snappen ook wel dat het anders moet. Daarnaast zou ik éénrichting voorstellen met hinderpalen en-of versmallingen, vrachtverkeer vermijden en levering tussen bepaalde tijden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in