Foto: Mark Kool

Noordwijk – Burgemeester Wendy Verkleij moet alsnog aangifte doen vanwege het lekken van geheime informatie. Dat wil de VVD en ze dienen daarom in de raadsvergadering van 5 juni hiervoor een voorstel in. Raadslid Knapp meldt in een motie dat het oordeel aan de rechter is of er sprake is van een schending van het ambtsgeheim. Dat een strafproces hiervoor begint bij een aangifte. Dat acht hij van belang vanwege de integriteit binnen de politieke cultuur van Noordwijk en de ervaringen daarmee in het verleden. Verder vindt hij dat het bestuur moet kunnen vertrouwen op procedures die te maken hebben met strategische aankopen. In dit geval van lekken van informatie gaat het om informatie in het Leidsch Dagblad afkomstig van raadsleden over de mogelijke aankoop van TuineXtra. Dat ging uiteindelijk niet door.

Burgemeester Verkleij heeft over de schending van het ambtsgeheim gesprekken gevoerd met de fractievoorzitters en raadsleden. Daarna is er overleg geweest met het OM en besloten om geen aangifte te doen. Dat ziet de VVD dus anders.

1 REACTIE

  1. Goed gezien hr Knap aanpakken die hap die achterkamertjes spelletjes moet maar is afgelopen zijn wat ze met tuin extra uitgehaald hebben lijkt toch nergens op “schandalig” en dan zomaar wegpoetsen of het de gewoonste zaak van de wereld is

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in