Voor VVSB-trainer Wilfred van Leeuwen en zijn team was er op bezoek bij Staphorst geen succes weggelegd (Archieffoto)

Noordwijkerhout – Het voetbaljaar 2024 lacht VVSB tot nu toe nog niet bepaald toe. Zeven nederlagen in tien duels mag met recht een teleurstellende score voor de ploeg van Wilfred van Leeuwen genoemd worden. Dat talloze blesures daarbij een flinke rol spelen, neemt niet weg dat VVSB na winterstop slechts zeven punten aan haar totaal wist toe te voegen. Op bezoek bij Staphorst ging het deze zaterdag met 1-0 fout. Dat heeft eind maart geresulteerd in een plaats op de ranglijst die de staartploegen zicht hebben doen krijgen op de Noordwijkerhouters.

Met het bezoek aan Staphorst, dat zich voor aanvang op een pd-plek bevond, was het voor VVSB dan ook noodzakelijk om de drie punten bij te schrijven om niet nog verder weg te zakken op de ranglijst. Daarbij was het begin hoopgevend voor paars-geel dat direct druk zette op de Staphorst-defensie. Toch was het na een kwartier raak aan de overzijde toen de thuisploeg bij de eerste de beste mogelijkheid op voorsprong wist te komen toen Reinier Crediet uit een ingooi de verre hoek achter Ruben Valk vond (1-0).

Op het hobbelige grasveld van sportpark Noorderslag was het duel kort hierna bijna weer in evenwicht. Mounir Mounji verzuimde echter om een blunder van goalie Zwinselman af te straffen. Dat nam niet weg dat VVSB de druk op bleef voeren. Ricardo Kuijvenhoven was daarbij na een half uur dicht bij paars-geel succes. De middenvelder vond Zwinselman echter op zijn weg, waarna Mounji nog voor de thee dacht de 1-1 te hebben binnengewerkt. Door die goal ging echter een streep wegens buitenspel. Dat Stan Haanstra aan de overzijde in kansrijke positie van dichtbij net iets te hoog mikte, voorkwam dat de thuisploeg halverwege met een nog beter gevoel de kleedkamer opzocht.

Met Guus Verver voor Nicky Eekhout in de gelederen ging VVSB na de thee op zoek naar de gelijkmaker. De eerste mogelijkheid was echter voor Staphorst. Dirk Muis miste met het hoofd echter van dichtbij. Hierna was het invaller Guus Verver die na een snelle tegenstoot van dichtbij net niet goed uitkwam om de verdiende 1-1 binnen te werken.

Het ontbrak hierna bij VVSB echter steeds aan de juiste voortzetting om tot succes te komen, waarna paars-geel na 75 minuten aan de 2-0 ontsnapte toen een slim hakje van Sander de Grote van dichtbij op de paal belandde. In de slotfase was VVSB opnieuw tweemaal dicht bij succes. Invaller Bram van Dongen vond opnieuw Zwinselman op zijn weg, waarna de deze middag ongelukkig spelende Guus Verver bij het scheiden van de markt de gelijkmaker op zijn pantoffel had. De invaller mikte in kansrijke positie echter net naast de voor hem verkeerde kant van de paal. Daar bleef het bij in een wedstrijd waarin er voor paars-geel ook deze keer veel meer ingezeten had.

Na drie nederlagen op rij gaat VVSB op zondag 7 april a.s. in Haaksbergen op bezoek bij middenmoter HSC’21. Aftrap om 14.30 uur.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in