Foto: Orange Pictures/archief.

Noordwijkerhout – VVSB heeft zich weten te plaatsen voor de tweede voorronde van de KNVB beker. In Noordwijkerhout vond een echte derby plaats tegen het Katwijkse Rijnvogels. Het duel werd een spectaculaire, waar de kansen over en weer gingen. Na negentig minuten stond het 2-2. In verlenging kwam Rijnvogels op 2-3, waarna Van Velzen in de 120e minuut gelijk maakte. Na veel gemiste penalty’s aan beide kanten was het Kuyvenhoven die de winnende strafschop binnenschoot, waardoor VVSB naar de volgende voorronde gaat.

VVSB schoot uit de startblokken. Mounir Mounji schoot de ploeg van Wilfred van Leeuwen na vier minuten al op voorsprong. De aanvaller krulde de bal achter keeper Van der Plas. Saai was het spel van beide ploegen zeker niet te noemen, maar kansen bleven na de 1-0 uit. Pas na een halfuur kreeg Haddadi een grote kans voor Rijnvogels, maar zijn inzet ging net naast. Beide ploegen gingen rusten met de tussenstand van 1-0.

Na rust was het al snel 1-1. Na een te korte bal van Kuyvenhoven kon Mercera onderscheppen. Hij gaf de bal voor op Roy van Leeuwen, die gelijk maakte. Lang bleef de gelijke stand niet op het bord staan: zes minuten na de 1-1, in de 56e minuut, kopte nieuweling Victor van der Linde de 2-1 binnen voor de paars-gelen uit een corner. De score ging op en neer, want in de 65e minuut werd het alweer 2-2. VVSB zakte wat in, waar Rijnvogels direct van profiteerde. Mercera, die de assist gaf op de 1-1, schoot de gelijkmaker binnen.

Rijnvogels drong aan en kreeg een enorme kans op de 2-3. Door goed ingrijpen van Eekhout en keeper Valk en wat hulp van de lat bleef de goal echter uit. Aan de andere kant kopte Van Nieuwkerk naast. Diezelfde Van Nieuwkerk kreeg vlak voor tijd nog een enorme kans, maar na het omspelen van de keeper kon hij het net niet vinden. Na negentig minuten stond het dus nog steeds gelijk, waardoor de ploegen gingen verlengen.

In de verlenging was het eerste gevaar voor de bezoekers. Het was de gevaarlijke Mercera die opnieuw een grote kans kreeg, die gepakt werd door Valk. Aan de andere kant was Verver dichtbij.

In de tweede helft van de verlenging was Rijnvogels wel succesvol in de afronding. Willem Schonenberg kopte de 2-3 in de 107e minuut binnen. Rijnvogels leek de wedstrijd over de streep te trekken, totdat nieuweling Van Velzen in de 120e minuut de 3-3 scoorde, waardoor sportpark De Boekhorst ontplofte.

Strafschoppen moesten gaan uitmaken wie de derby zou winnen. Beide ploegen misten de eerste penalty. Haddadi zag vervolgens zijn strafschop gepakt worden door Ruben Valk, waarna Lo Fo Sang VVSB op voorsprong schoot. Vervolgens waren alle spelers trefzeker, totdat Obi Onyeike de vijfde penalty mocht nemen voor de Noordwijkerhouters, om de wedstrijd over de streep te trekken. Hij miste, net zoals de drie spelers die daarna aanlegden. Uiteindelijk was het Ricardo Kuyvenhoven die wel wist te scoren, waardoor VVSB een voorronde verder gaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in