Wilfred van Leeuwen kan met zijn ploeg bij IJsselmeervogels geen potten breken (foto: Orange Pictures).

Noordwijkerhout – Na vorige week de openingswedstrijd op De Boekhorst tegen promovendus Eemdijk in de blessuretijd alsnog uit handen te hebben gegeven, stond er zaterdagmiddag een duel tegen die andere ploeg uit Bunschoten-Spakenburg op het programma. Op De Westmaat was IJsselmeervogels, dat vorig seizoen een – historische- stap naar de Derde Divisie  terug moest doen, op het programma. Na een vroege 0-1 voorsprong werd VVSB door de voormalige voetbalgrootmacht afgetroefd. De 4-1 nederlaag sprak daarbij boekdelen.

Het begon allemaal zo mooi voor VVSB op De Westmaat toen nieuwkomer Dario van Breukelen  na ruim twintig uit een scrimmage de 0-1 op het scorebord toverde. Vervolgens kreeg VVSB via Ian van Otterlo ook nog eens de kans om de voorsprong te verdubbelen. Diens inzet strandde echter op een Spakenburgs been. De thuisploeg die zich ook enkele keren gevaarlijk voor de veste van Ruben Valk had vertoond, kwam na 34 minuten op gelijke hoogte toen Jordy Ruizendaal met een volley het net wist te vinden. De rollen waren nog voor de thee volledig omgedraaid toen Robin Eindhoven bij de eerste paal de 2-1 binnenprikte.

Met die tussenstand werd de rust bereikt, waarna de thuisploeg na de thee het heft in handen nam. Dat leverde eerst twee niet benutte mogelijkheden op voor de thuisploeg, waarna Marouane Afaker op aangeven van Jim Hulleman na 54 minuten de 3-1 op het scorebord joeg. VVSB wist zich na de derde tegentreffer niet te herstellen en moest ook toen het initiatief aan de thuisploeg laten. Dat leidde met nog een kwartier op de klok tot de uiteindelijke beslissing, toen Dennis Knuiman vanaf elfmeter de eindstand op 4-1 bepaalde.

De thuisploeg hoefde hierna niet meer zo nodig, terwijl VVSB zich na de vierde tegentreffer al lang en breed had neergelegd bij de tweede seizoensnederlaag. De eerste overwinning van het seizoen moet door VVSB a.s. zaterdag op De Boekhorst in de wacht worden gesleept als FC Rijnvogels op bezoek komt. Drie weken geleden vochten beide ploegen een heroisch bekerduel uit waarin paars-geel zich via de strafschopstip wist te plaatsen voor de volgende bekerronde.

 

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in