Ian van Otterlo tekende bij DVS'33 voor de eerste seizoensgoal voor VVSB (Foto: Joris Verwijst/Orange Pictures/archief).

Noordwijkerhout – Voor VVSB resttte er na afloop van het duel bij DVS’33 ondanks een vroege voorsprong uiteindelijk een gelijkspel. De paars-gele formatie van trainer Wilfred van Leeuwen kon de 0-1 voorsprong halverwege na de thee niet lang vasthouden. Een benutte strafschop van de gastheren leverde kort na de pauze de  verdiende 1-1 op. Daar bleef het bij in Ermelo. Daarbij mocht er een speciaal bedankje uitgaan naar goalie Ruben Valk. De sluitpost ontpopte zich deze midddag als  een ware plaaggeest voor DVS’33. De VVSB-doelman onderscheidde zich door bij meer dan een handvol 100% procentkansen steeds voor redding te zorgen. Daardoor ging er na afloop in ieder geval een puntje mee richting Noordwijkerhout.

VVSB had al na drie minuten de hulp van het houtwerk nodig toen DVS-aanvaller Sam Crowther de lat boven doelman Valk raakte. Aan de overzijde was het even later eveneens bijna raak. DVS-doelman Van Nuenen wist echter te redden op een inzet van VVSB- verdediger Lo Fo Sang. Na een kwartier spelen was het echter wel bingo voor VVSB. Op aangeven van Tim de Rijk prikte Ian van Otterlo via een Ermeloos been wel raak (0-1).

DVS’33 was bepaald niet van slag door deze achterstand. Eerst redde Valk de meubelen door de op hem afstormende Benjamin Roemeon tot tweemaal toe van scoren af te houden, waarna Tim de Rijk even later op de doellijn een DVS’33 inzet onschadelijk wist te maken. Hoewel DVS’33 bleef aandringen haalde VVSB ongeschonden de rust, waarna het na de doelwisseling al snel gelijk was. Adriaan Kruisheer ging neer in de VVSB-zestien, waarna Sam Crowther vanaf elfmeter geen fout maakte (1-1).

DVS’33 rook bloed en ging dan ook vlotjes op zoek naar meer. Dat leverde de gastheren  voldoende mogelijkheden op voor de volle winst, maar de uitstekend keepende Valk wilde in het vervolg van het tweede bedrijf van geen wijken weten. Daarmee hield VVSB stand in een met name bijzonder hectische slotfase. In de blessuretijd werden er na een opstootje dan ook maar liefst vier gele kaarten uitgedeeld.

Hoewel VVSB vooraf stilletjes zal hebben gehoopt de volle buit mee naar De Boekhorst te kunnen nemen, luidde de eindconclusie dat paarsgeel met dan ene puntje bepaald niet slecht wegkwam op Sportpark Zuid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in