Samenvatting: VVSB laat Eemdijk op de valreep met de volle buit ontsnappen

Na de 1-1 van zeven dagen eerder in de seizoensouverture bij DVS’33 kreeg VVSB zaterdagmiddag op de eigen Boekhorst bezoek van het naar de Derde Divisie gepromoveerde Eemdijk. Daarbij zat het venijn in de knotsgekke blessuretijd, waarin maar liefst drie goals vielen, in de staart. Met een 1-1 tussenstand na negentig minuten, lag een puntendeling logischerwijs in het verschiet. De 1-2 van Eemdijk leek hierna goed voor de winnende, maar die werd weer razendsnel gevolgd door een paarsgele gelijkmaker. Daarmee was  het nog steeds niet gedaan in Noordwijkerhout. Op de valreep bleek een Spakenburgse vrije trap  alsnog goed voor drie punten (2-3).

Het driedubbele venijn zat ‘m daarmee  dus in de staart van dit duel. Al het voorafgaande was daarmee op slag vergeten. Kort voor tijd leek oud-VVSB spits Yannick Bouw zijn ploeg de volle buit te bezorgen door de 1-2 achter goalie Ruben Valk te koppen (1-2). Met enkele  minuten blessuretijd op de klok rechtte paars-geel nog eenmaal de rug. Pal na de 1-2 kreeg het al loon naar werken. Op aangeven van Richard Kuijvenhoven kopte Jesse van Nieuwkerk zijn tweede van de middag tegen de touwen. Met de 2-2 op het scorebord leek VVSB daarmee voor gerechtigheid te zorgen. De koek  was echter nog steeds niet op in Noordwijkerhout. Het kon daarmee nog gekker toen een rake Spakenburgse vrije trap door Michel Goossensen met een daverende knal alsnog tot de winnende 2-3 werd gepromoveerd. Het contrast op het veld tussen beide ploegen kon enkele tellen later niet groter zijn. Waar heel Eemdijk een feestje vierde, was de teleursteling aan paars-gele zijde enorm. Eenzelfde verschil als tussen de  zon en regen die gedurende dit duel ook keer op keer de hoofdrol rol wisselend voor zich opeisten.

VVSB was de middag als een raktet uit de startblokken geschoten. Amper zestig seconden na het eerste fluitsignaal kopt Jesse van Nieuwkerk de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. En met iets meer geluk had dezelfde speler even later ook de 2-0 voor zijn rekening genomen. Goalie Beukers voorkwam erger. Na de openingsfase gedomineerd te hebben leek Eemdijk na iets meer dan een kwartier helemaal terug te komen in de wedstrijd toen Yannick Bouw vanaf elfmeter mocht aanleggen. Doelman Ruben Valk toonde zich, net als een week eerder, zijn klasse door de penalty van de goaltjesfdief onschadelijk te maken. Eemdijk nam hierna alsnog de regie over zonder dat dit in een of meerdere treffers werd omgezet.

Na de doelwisseling was het, net als in de eerste minuut van dit duel, direct raak. Ditmaal faalde Bouw niet in kansrijke positie (1-1). Met die stand op het scorebord ging VVSB op zoek naar een hernieuwde voosprong. Eemdijk hield echter stand en koesterde de 1-1 tussenstand gaandeweg de tweede helft steeds meer waardoor het duel op een gelijkspel leek uit te draaien. De voor VVSB vermaledijde slottfase maakte alles echter anders, waardoor dat ene -dikverdiende- punt- niet bijgeschreven kon worden door de Van Leeuwen-brigade.

VVSB blijft door deze nederlaag na twee duels op een schamel puntje steken. A.s. zaterdag volgt een bezoek bij een andere Spakenburgse grootmacht. Op de rode zijde van De Westmaat is veelvuldig landskampioen IJsselmeervogels die dag de volgende tegenstander.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in