Foto: Orange Pictures / archief.

Noordwijkerhout – VVSB heeft de laatste wedstrijd in de Derde Divisie gewonnen. De ploeg van Wilfred van Leeuwen maakte op bezoek bij JOS Watergraafsmeer met veel eigen jeugd geen fouten: 0-2. De Noordwijkerhouters mogen zich gaan opmaken voor de nacompetitie, aankomende woensdag tegen DOVO.

VVSB startte met veel nieuwe namen in de basis. Maar liefst zes spelers die begonnen in de basis, kwamen uit eigen jeugd. Keeper Hogervorst, Sabedini, Pennings, Mossel, Knapp en Verver startten allemaal in de eerste elf. Op deze manier gaf Van Leeuwen zijn basisspelers rust met het oog op woensdag.

In de openingsfase was het de thuisploeg die meteen aandrong en Hogervorst het nodige werk gaf. Meerdere schoten werden gepakt door de doelman die normaal gesproken in de onder-19 actief is. VVSB liet via Verver iets horen in het eerste bedrijf, maar zijn inzet vond de vuisten van keeper Schol. Na een rustige eerste helft gingen beide ploegen aan de thee met 0-0.

Na rust drong VVSB via Iliohan en Verver aan. Aanvoerder Tim de Rijk was in de 56e minuut het meest dichtbij: zijn kopbal belandde op de lat. Iliohan miste vervolgens nog een kans, om in de 82e minuut toch zijn ploeg op 0-1 te zetten. Met een laag schot vond zijn inzet het net, achter keeper Schol. Diezelfde Iliohan zou nog een keer op het scoreformulier belanden, vijf minuten later. Een piekfijne voorzet van Lo Fo Sang kwam voor de voeten van de spits uit Nieuw-Vennep, die op zijn beurt de bal raak schoot.

VVSB maakt zich na deze overwinning op voor het tweeluik met DOVO. De nummer tien uit de derde divisie ontvangt woensdag de Noordwijkerhouters, waarna de return zaterdag op sportpark de Boekhorst plaatsvindt. BO zal beide wedstrijden live uitzenden op YouTube en ook op de radio zijn de duels te volgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in