Jesse van Nieuwkerk is tegen Urk tweemaal trefzeker voor VVSB (foto: Orange Pictures / archief).

Noordwijkerhout – VVSB heeft op bezoek bij HSC´21 niet weten te winnen. In een wedstrijd zonder druk verloren de Noordwijkerhouters met 2-0.

Na het kampioenschap van ADO’20 vorige week speelt VVSB enkel nog voor een goede uitgangspositie in de nacompetitie. Voorafgaand aan het duel met HSC kon VVSB alleen nog ingehaald worden door Hercules, op acht punten achterstand. De thuisploeg uit Haaksbergen zat nog in een strijd verwikkeld om de vijfde plek met zes andere ploegen.

In de openingsfase was het HSC´21 die het heft in handen nam. De nummer negen uit de Derde Divisie raakte in de zesde minuut al de paal, via Schepers. Een kwartier later moest keeper Luijs, die de plek van Valk invulde, redden op het schot van Erkilinc. Na een drinkpauze was de thuisploeg opnieuw het scherpst, wat dit keer resulteerde in een doelpunt. Stef Ottink scoorde met een wippertje de openingsgoal van de wedstrijd. VVSB moest in de achtervolging en liet vijf minuten voor rust pas voor het eerst van zich horen, via Leroy George. Zijn kopbal belandde in de handen van keeper Peterman. Aan de andere kant klopte HSC alweer op de deur, en hoe: Uguz raakte de paal en uit de rebound schoot hij, voor open doel, op de lat. De Noordwijkerhouters kwamen met de schrik vrij maar gingen toch met een 1-0 achterstand de rust in.

Na de pauze werden de problemen direct groter voor de ploeg van Wilfred van Leeuwen. Ottink, maker van de 1-0, gaf in de 48e minuut de pass op Witbreuk, die op zijn beurt de voorsprong verdubbelde. VVSB wilde snel wat terug doen via George, wat werd voorkomen door keeper Peterman op spectaculaire wijze. Na meerdere wissels begonnen de bezoekers meer en meer aan te dringen, zonder echt gevaarlijk te worden. Van Otterlo en Van Nieuwkerk brachten met twee inzetten weinig teweeg en de grootste kans was nog voor HSC’21: Erkilinc lobde de bal naast. De wedstrijd eindigde in 2-0.

VVSB heeft nog twee duels te gaan en staat vijf punten voor op nummer drie Hercules. Met al een periodetitel op zak zijn de Noordwijkerhouters verzekerd van nacompetitie, dus strijden de paars-gelen alleen nog voor de meest gunstige uitgangspositie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in