Jesse van Nieuwkerk is tegen Urk tweemaal trefzeker voor VVSB (foto: Orange Pictures / archief).

Noordwijkerhout – Na drie nederlagen op rij en in het bezit van slechts een puntje, was er VVSB veel aangelegen om de valse competitiestart om te zetten in positieve daden. Om dat te bereiken was een overwinning op (mede)koploper Urk een vereiste. Op het voormalige eiland was een combinatie van gebrek aan scorend vermogen en pech er de oorzaak van dat de thuisreis aanvaard diende te worden met slechts een puntje in  de tas.

De openingsfase in Urk was zondermeer voor VVSB. Eerst miste Tim de Rijk na een kwartier een uitgelezen kans op 0-1. Kort hierop had een kopbal van Gyliano van Velzen niet de nodige kracht, waarna niet veel later de derde mogelijkheid eveneens voor paars-geel was. Ian van Otterlo vond echter goalie Kaptijn op zijn weg. Het Noordwijkerhoutse vuurwerk was hiermee nog niet op. Eerst kogelde Jermano Lo Fo Sang vanaf 35 meter op de lat, waarna  Van velzen kort hierna de paal raakte. Uiteindelijk was het Jesse van Nieuwkerk die na 34 minuten op aangeven van Van Velzen met hoofd wel wist te scoren (0-1). Heel lang kon paars-geel niet genieten van die voorsprong. Twee minuten na de openingsgoal kopte Jarno van Essen namens de thuisploeg via de onderkant van de lat raak (1-1). Met kansjes over en weer werd hierna de rust bereikt.

Na de  thee kreeg VVSB na een klein uur de volgende tegenvaller te verwerken. Bennie Dunnink bracht na een hoekschop zijn ploeg bij de tweede paal met het hoofd op voorsprong (2-1). Kort hierna was Jesse van Nieuwkerk tot tweemaal toe dichtbij de gelijkmaker. Goalie Kaptijn toonde zich echter onpasseerbaar. De gelijkmaker kon echter niet uitblijven en zo geschiedde. Na zeventig minuten tikte opieuw Van Nieuwkerk op aangeven van Lo Fo Sang met zijn tweede van de middag de 2-2 binnen. Reddingen van doelman Ruben Valk en aan de overzijde van diens collega Kaptijn zorgden ervoor dat de stand in evenwicht bleef. Het sterkere VVSB bleef de Urker-sluitpost hierna op zijn pad vinden. Toch leek er in Urk gerechtigheid te gaan plaatsvinden, maar een inzet van Ian van Otterlo werd in de slotminuut  gekeerd door de lat. Dat hierna ook nog een paars-gele goal wegens buitenspel wed afgekeurd maakte de teleurstelling in het Noordwijkerhoutse kamp er na afloop nog een stukje groter op.

Door deze remise wacht VVSB na vijf duels nog altijd op haar eerste overwinning in de Derde Divisie A. Met slechts twee punten bivakkeert de formaat van oefenmeester Van Leeuwen voorlopig nog altijd in de onderste regionen. Om daar verandering in aan te brengen komt het Veenendaalse DOVO,  bekend van de nacompetitie in het vorige seizoen, a.s. zaterdag naar de Boekhorst.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in