Foto: Anneke vd Heiden

Teylingen – Burgemeester Carla Breuer van Teylingen heeft de Waarderingsprijs 2022 uitgereikt aan de drie Teylingse historische verenigingen: Historische Kring Voorhout (HKV) uit Voorhout, Stichting Oud Sassenheim (SOS) uit Sassenheim en Historisch Genootschap Warmelda uit Warmond. De Waarderingsprijs werd uitgereikt tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente Teylingen in Theater Het Trefpunt in Warmond.

“De drie Teylingse historische verenigingen zijn onmiskenbaar betrokken bij de historie van de drie dorpen Voorhout, Sassenheim en Warmond. Zij houden de geschiedenis van de drie dorpen levend”, aldus de gemeente. “De verenigingen zitten ook in de straatnamencommissie van de gemeente Teylingen en nemen zij deel aan de erfgoedlijn Trekvaarten. De drie historische verenigingen hebben bovendien meegewerkt aan het ontwerp van de Waarderingsprijs”. De prijs wordt dit jaar voor de elfde keer uitgereikt.

Foto: Anneke vd Heiden

De Waarderingsprijs wordt jaarlijks toegekend aan een bedrijf, instelling of persoon die op bijzondere wijze of door een origineel initiatief Teylingen op de kaart zet. De Waarderingsprijs bestaat uit een beeld van glas waarin een 3D lasergravure is gemaakt. Op het beeldje staat een bollenmand, als uiting van de bollencultuur die Teylingen bindt. Op de mand staan de wapens van de drie dorpen, daarboven zweeft het wapen van Teylingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in