Foto PR Warmunda

Warmond – In Zoetermeer stonden Warmunda en Simonshaven zaterdagmiddag op neutraal terrein tegenover elkaar om in een direct duel een plek in de Vierde Klasse te betwisten. Beide clubs kwamen de eerste ronde van de nacompetitie zonder kleerscheuren door, waarbij de verwachtingen aan Warmondse zijde hoogespannen waren na de eclatante 6-1 overwinning op Kickers’69 van een week eerder.

Op het sportpark van DWO was de spanning vooraf in beide kampen groot. Vijfdeklasser Simonshaven uit de Hoekse Waard bereikte zeven dagen eerder de finale van de nacompetitie via een nipte 2-1 zege op het Haagse Celeritas. Voor Warmunda was het dan ook even aftasten tegen deze volkomen onbekende tegenstander.  Uiteindelijk was het linkerspits Thomas van Kesteren die de Warmonders na 18 minuten op een 1-0 voorsprong zette. Gesteund door die treffer gingen de Warmonders  op zoek naar meer, waarna het opnieuw Van Kesteren was die na een half uur de marge wist te verdubbelen voor zijn ploeg (2-0).

Verdedigend gaf Warmuna daarbij weinig weg en met de 2-0 als ruststand in het vooruitzicht, zag het er al met al goed uit voor de ploeg van het trainersduo Van Rijn-Breuer. Het werd er zelfs nog fraaier op toen Nick van Riessen op slag van rust voor de 3-0 tekende.

Na de thee moest Simonshaven wel  om nog voor promotie in aanmerking te komen. Daar kwam echter niet al teveel van terecht. De Warmondse-defensie gaf geen krimp totdat in de 85e minuut alsnog de 3-1 viel. Met de moed der wanhoop probeerde Simonshaven hierna nog iets te forceren. Dat lukte niet, integendeel. Als er nog onzekerheid bestond over de Warmondse overwinning maakte Abe van Velzen daar op de valreep een einde aan door de 4-1 eindstand op het scorebord te zetten.

Warmunda is door deze overwinning ook volgend seizoen opnieuw vierdeklasser. Hoewel de ploeg veroordeeld was tot de nacompetitie, draaide het gedurende de afgelopen voetbaljaargang goed mee in 4A. Begin dit voorjaar had het de derde plaats op de ranglijst zelfs binnen handbereik, maar door een uitermate zwak competitieslot in combinatie met de nodige blessures en de versterkte degradatieregeling diende lijfsbehoud in de nacompetitie  alsnog te worden afgedwongen. Dat lukte met verve zodat het seizoen 2023-2024 toch nog met een feestelijk tintje vaarwel kon worden gezegd.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in