Foto PR Warmunda

Warmond – Na vorige week veroordeeld te zijn tot de nacompetitie, ontving Warmunda zaterdagmiddag Kickers’69 uit Leimuiden. Daarbij wist de verliezer van dit duel dat het in het seizoen 2024-2025 uit gaat komen in de Vijfde Klasse. Voor de Warmondse formatie zou dat betekenen dat het een niveau lager zou gaan acteren. Om dat te voorkomen was winst op vijfdeklasser Kickers’69 dan ook zeer gewenst. De ploeg van het trainersduo Remco Breuer en Barry van Rijn wist vooraf dus dat bij een zege het vierdeklasserschap een week later veiliggesteld kan worden.

Voor het zover was wachtte dus Kickers’69 dat vier dagen eerder in de nacompetitie met 4-2 zegevierde over NOC. Een optimistische Breuer liet in de aanloop naar het duel op sportpark Het Overbos weten dat zijn ploeg klaar was voor de nacompetitie. Er werd dan ook een getergde thuisploeg aan de aftrap verwacht, mede omdat de ploeg het in de competitie lange tijd uitstekend deed en vroeg in het afgelopen voorjaar zelfs de derde plaats op de ranglijst in het vizier had. Een slechte reeks in de slotfase van de competitie in combinatie met blessures van een aantal sterkhouders en de versterkte degradatieregeling deed de Warmondse formatie echter net onder de rode streep belanden. Uiteindelijk kwam Warmunda een puntje tekort om zich vorige week bij Oegstgeest al veilig te spelen.

Kort vanaf de aftrap zag het er al goed uit voor Warmunda toen Reza Rajazadeh Warmunda in de negende minuut op een 1-0 voorsprong wist te zetten. Die vreugde duurde echter nog geen kwartier omdat de bezoekers halverwege het eerste bedrijf langszij wisten te komen. De 2-1 van Stan van Rijn na ruim een half uur kwam hierna precies op het goede moment.

Met die tussenstand werd ook de thee bereikt, waarna Warmunda na de doelwisseling een kwartier nodig had om de voordelige marge te verdubbelen. Nick van Riessen was dit keer de gevierde man. Toen Jasper Kortekaas met nog een kwart wedstrijd te gaan het kwartet namens Warmunda volmaakte was de koers definitief gelopen. Kickers’69 gaf zich na deze goal volledig gewonnen, waardoor de kers op de taart deze middag werd verzorgd door goodold Robert Steemers. De invaller zette hierna met twee goals de 6-1 eindstand op het  scorebord.

Warmunda neemt het volgende week op tegen SV Simonshaven, dat met 2-1 te sterk was voor het Rijswijkse Celeritas, waarbij de winnaar weet dat het volgend seizoen vierdeklasser is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in