Streek – In de lagere regionen kwamen kampioen Teylingen, Warmunda en Van Nispen zaterdagmiddag in actie voor hun allerlaatste competitiewedstrijd van het seizoen. Met name voor Warmunda waren de belangen groot omdat op bezoek bij FC Oegstgeest bij winst de nacompetitie – eventueel- nog ontlopen kon worden.

Voor eigen publiek kon Teylingen haar kampioensvorm voor het laatst dit seizoen aan haar supporters tentoonspreiden tegen nummer laatst van de ranglijst, het al gedegradeerde MMO. Trainer Rob Jonkman gunde een vijftal spelers, die doorgaans in de dug-out startten in dit laatste competitieduel een basisplaats. Dat ging echter niet ten koste van het krachtsverschil, integendeel. Na een halfuuur haalden Mike van der Zon en Joey van den Berg de trekker succesvol over. Daarmee was de 2-0 ruststand bereikt. Na de thee voegden Jay Berk en Pascal de Ridder nog eens twee treffers toe aan het totaal waardoor de kampioensformatie het seizoen afsloot met een simpele 4-0 overwinning.

Warmunda streed op sportpark De Voscuyl voor haar laatste kans om de p/d competitie te ontlopen. Voor de Warmondse formatie was het erop of eronder tegen buurman Oegstgeest. De gastheren, die in de slotfase van de competitie de achtervolging op  kampioen Teylingen moesten staken, kwamen na 27 minuten via Mario Gianfiglio op een 1-0 voorsprong. In die tussenstand veranderde na de thee niets, zodat Warmunda haar hachje in de Vierde Klasse via de nacompetitie moet zien te redden.

Van Nispen werd zeven dagen geleden al veroordeeld tot de nacompetitie. Om degradatie naar de Vijfde Klasse te voorkomen dienden De Zilkers het ritme zo goed mogelijk vast te houden. Dat lukte de Zilkse formatie uitstekend. In een doelpuntrijk duel trok geel-rood met 3-2 aan het langste einde, zodat het met een goed gevoel de nacompetitie om handhaving in de Vierde Klasse ingaat.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in