Streek – In de lagere regionen van het zaterdagvoetbal stond er zaterdagmiddag voor zowel Van Nispen als Warmunda nog een inhaalduel op het programma. Warmunda ontving in eigen huis NSV’46 uit Noorden. Van Nispen reisde voor de degradatiekraker af naar Wijk aan Zee om het daar op te nemen tegen de gelijknamige SV. De koplopers Teylingen en SJC-zaterdag kwamen niet in actie Voor hen is de winterstop vorige week al ingegaan.

Warmunda draait de afgelopen weken fantastisch. Met dertien punten uit de laatste vijf duels werd daarmee vooraf, samen met de tegenstander van deze middag, de gedeelde vierde plaats in 4A ingenomen. Het was duidelijk dat de winnaar van dit duel dan ook uitstekende zaken zou doen op de ranglijst.

Op Het Overbos liet Warmunda er zaterdagmiddag geen gras over groeien. Al na drie minuten wees Kevin van Bentem zijn ploeg de weg  door de openingstreffer voor zijn rekening te nemen. De 2-0 van de voet van Stan van Rijn na twintig minuten betekende tevens de ruststand.

NSV’46 drong na de thee wel aan en leek het, met de slotfase voor de boeg, nog even spannend te kunnen maken door de aansluitingstreffer op het scorebord te laten verschijnen. Ruim vijf minuten later maakte, opnieuw, Stan van Rijn aan alle onzekerheid een einde door met zijn tweede treffer van de middag voor de 3-1 te tekenen. Kevin van Bentem en Ties van Dam maakten het Warmondse feestje hierna compleet (5-1).

In Wijk aan Zee stonden de nummers tien en elf van de ranglijst in 4B van het district West 1 tegenover elkaar. Winst voor Van Nispen zou betekenen dat zij net boven de rode streep de winterstop in zouden gaan.

Net als de Zilkse formatie was ook Wijk aan Zee in acht duels slechts eenmaal als winnaar van het veld gestapt. Op sportpark De Doolhof raakte geen van beide ploegen verdwaald. Het evenwicht tussen beide teams, dat gezien de ranglijst al bestond, vertaalde zich ook binnen de witt lijnen. In negentig minuten voetbal slaagde geen van de 22 spelers erin om een doeltreffende poging af te leveren. Het duel begon zoals het eindiigde (0-0).

Voor de regioploegen Teylingen, Warmunda en SJC-zaterdag wordt de competitie hervat  op zaterdag 20 januari 2024. Van Nispen komt een week eerder in actie. Op 13 januari staat in Amsterdam het inhaalduel tegen Vlug en Vaardig op het pogramma.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in