Noordwijk – Politieke partij Water Natuurlijk heeft de gemeente Noordwijk gevraagd om bij het inkopen van bollen voor openbaar groen te kiezen voor biologisch geteelde bloembollen. De partij wil het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen tegen gaan door de vraag naar biologische bollen te verbeteren. Zo zou de gemeente kunnen bijdragen aan een gezonde bollenteelt.

Volgens Water Natuurlijk is overstappen op biologische bollenteelt een stap naar gezond water, een gezonde bodem en onbezorgde omwonenden. Sporen van gewasbeschermingsmiddelen kunnen zich verspreiden via water en lucht met schadelijke gevolgen voor mens en dier.

De partij benadrukt dat uit de ‘gezond bollen telen’ debatavond, die onlangs gehouden werd door GroenLinks, blijkt dat bollentelers bereid zijn om de overstap te maken, maar de kleine vraag naar biologische bollen een grote rol speelt. Door bij de inkoop van bollen door gemeenten een biologische voorwaarde te stellen, wordt de vraag naar biologische bollen vergroot en het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen verminderd.

5 REACTIES

  1. Biologische bollen als jullie nou eerst een gingen zorgen dat al dat verkeer Noordwijk inkomt eens gingen stoppen als het een dag mooi weer is wordt je vergeven van de auto’s . Dus vervgeet die bollen maar.

  2. Prima initiatief maar er worden gewoonweg niet voldoende biologische bloembollen geteeld om aan de vraag te voldoen. Er komen er steeds meer, dat gelukkig wel. Dus nog even geduld.
    Ook zijn er veel bollen die onder het On the Way to Planet Proof label geteeld worden. Om aan de voorwaarden voor certificatie te voldoen mag slechts een minimum aan gewasbeschermingsmiddelen gebruikt worden.

  3. Heel goed plan! Iedere stap die de gemeente kan maken op het gebied van verduurzaming moeten ze nemen. Pak als gemeente die voorbeeldfunctie!! Er liggen meerdere problemen zoals de bereikbaarheid, verkeersvervuiling etc. Met kleine stappen op ieder punt komen we verder om een duurzame en veilige omgeving te creëeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in