Foto: Richard van Egmond

Noordwijk – De Duinpieper en De Schapendel vieren deze week de start van de actie “Speeltuinbende”. Dit is naar aanleiding van de Week van Inclusief Onderwijs. Het project, georganiseerd door Stichting Het Gehandicapte Kind, zal vanaf augustus van start gaan.

Het doel van het project is om kinderen zonder beperking te verbinden met kinderen met een beperking. ‘Zo’n initiatief is essentieel’ zegt projectleider Denise van der Schaft, omdat kinderen met en zonder beperking vaak gescheiden opgroeien. De Duinpieper, een school voor speciaal onderwijs, zal samen met De Schapendel, een reguliere school, verschillende activiteiten ondernemen om verbinding te creëren. ‘Het mooiste zou zijn als we binnenkort een inclusieve speeltuin kunnen realiseren’ vertelt Van der Schaft.

Een van deze activiteiten is het beoordelen van alle speeltuinen in Noordwijk op hun inclusiviteit. Daarnaast krijgen de kinderen een gastles en wordt er een meespeeldag georganiseerd. Directeur Leonoor Sleijser geeft aan dat ze zich eerder al heeft ingezet om de leerlingen samen te laten spelen met de andere school, “Het was mooi om te zien dat alle leerlingen samen optrokken en niemand werd buitengesloten.”

De gemeente bekijkt bij het vernieuwen van speelpleinen hoe ze deze zo inclusief mogelijk kunnen maken. Het officiële startpunt van het eenjarige project zal in augustus 2024 zijn.

1 REACTIE

  1. Jammer ik de opname die jullie gemaakt hebben met mijn zoontje niet terug kan horen? Of is dit ergens anders voor geweest?
    Verder super initiatief natuurlijk!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in