Lisse – De zoektocht naar camperplaatsen in Lisse is ook dit jaar niet gelukt. Nadat het verboden werd langs de Zuider Leidsevaart, omdat het volgens de gemeente veiligheidsrisico’s opleverde, zoekt Lisse naar een nieuwe locatie. Het streven was om dit onderzoek te hebben afgerond vóór aanvang van het Keukenhofseizoen dit jaar. Onderzoek vraagt volgens wethouder Van der Zwet meer tijd.

Er is onderzoek gedaan naar de parkeerplaatsen bij sportpark Ter Specke, bij de jachthaven, naast de Lissese IJsbaan en de parkeerplaatsen naast de Jeu des boules vereniging. Deze plekken bleken geen oplossing voor dit seizoen te zijn. Het was op korte termijn niet mogelijk om ontheffing te verlenen voor het parkeren op de onderzochte parkeerplaatsen. Een eerder door de gemeenteraad aangenomen motie om te zoeken naar camperplaatsen kan daarom volgens B & W niet uitgevoerd worden.

Voor volgend seizoen wordt er nu beleid opgesteld voor de camperstandplaatsen in Lisse. Hier is al mee gestart zodat er voldoende tijd is om dit uit te werken, met omwonenden te overleggen en opties af te wegen.

9 REACTIES

 1. Ze kunnen toch gewoon op campings staan in de omgeving. Plaats genoeg.

  Waarom moeten daar speciale plekken voor komen die weer veel geld kosten?

  • Dat vraag ik me ook altijd af. Die campers kunnen gewoon rijden en een plek opzoeken op een camping. Ik snap ook niet waarom iedereen in NL altijd netjes op een camping mag staan en deze touristen een speciale regeling nodig hebben.

 2. Ben van mening dat als Keukenhof een deel van het parkeerterrein in deelt voor campers , zij dan makkelijk een overnachting kunnen doen daar .
  Weet dat dat vroeger ook gedaan werd op parkeerterrein noord en dat zij dan alleen twee keer het parkeergeld moesten betalen.
  Heb zelf in die tijd daar gelopen als parkeerwachter , want de camperaar komt voor de Keukenhof en als zij dan kunnen overnachten heeft de middenstand er ook iets aan , de meesten gaan namelijk in dorp dan uiteten.

  • Inderdaad, het parkeerterrein is groot genoeg, veilig en goed toegankelijk. Voor 8 weken per jaar kan de gemeente een ontheffing verlenen. Volgend jaar de “pilot” (dan is er heel veel mogelijk) daarna evalueren en vastleggen. Opgelost.

 3. Er is in Lisse gewoon geen camping, dus zul je ergens anders heen moeten en iets regelen. Campers hebnen vaak fietsen aan boord, piece of cake. Men kan in Noordwijkerhout staan op een camping, er zijn er velen.
  Zadel een ander niet op met dit “probleem”.

 4. Het is natuurlijk van de zotte dat de besluitvorming weer zo lang op zich laat wachten in Lisse. Waarom niet zoals in allerlei andere landen een mooie camperplek maken waar voldoende campers kunnen staan. Netjes betaald met een pinautomaat voor stroom en water. Levert zijn geld dubbel en dwars op.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in