Hillegom-speler Cani Yilmaz naast oud-prof Hursut Meric (foto: Boudewijn van der Neut).

Hillegom – SV Hillegom heeft na veel wedstrijden waarin het meer verdiend had, zichzelf eindelijk weten te belonen. Op bezoek bij het nog ongeslagen AGB wonnen de Hillegommers zondag met 2-4.

Hillegom schoot in Amsterdam uit de startblokken. Binnen de minuut kwam de ploeg van Thijs Sluijter op voorsprong: Menno van Gurp verlengde een bal richting Dilano Wegkamp, die op zijn beurt wist te scoren. De Hillegommers konden echter niet lang genieten van de voorsprong, want binnen zeven minuten stond het alweer gelijk. Het doelpunt kwam op naam te staan van middenvelder Bensabouh. AGB werd door het drukzetten van Hillegom veel tot de lange bal gedwongen, terwijl de Amsterdammers juist technisch sterk waren. Vooral oud-prof Hursut Meric, met meer dan 130 wedstrijden op het hoogste niveau van Turkije achter zijn naam, stond bekend als technisch zeer begaafd. Hillegom schrok hier daarentegen niet van en kwam na een halfuur opnieuw op voorsprong, toen centrale verdediger Maurice van der Neut een vrije trap van Van Vuren binnenkopte. Tot grote frustratie van Hillegom-trainer Sluijter wist AGB op slag van rust echter nog langszij te komen, via Te Vrede.

Na rust gingen de blauw-witten door met het eigen spel spelen. Dit leidde tot een grote kans voor Van Gurp in de 55e minuut, maar hij miste. Vier minuten later wist Wegkamp daarentegen wel te scoren: nadat hij met een splijtende pass oog-in-oog werd gezet met keeper Dagasan, hield hij het hoofd koel en tekende hij voor de 2-3. AGB besloot achterin 1-op-1 te gaan spelen, waardoor de ruimtes groter werden voor de Hillegommers. Een verdubbeling van de marge kwam er dan ook in de 71e minuut, op prachtige wijze. Van der Neut nam een corner in één keer snoeihard op de volley, waardoor ook hij zijn tweede goal van de middag maakte.

Alhoewel de score doet vermoeden dat de wedstrijd na de 2-4 wel was gespeeld, bleek dit zeker niet het geval. Het bleef genadeloos spannend in Amsterdam, waar Hillegom vreesde voor de 3-4. Veel blessures en irritaties volgden, maar verder dan een afgekeurde goal kwam AGB niet meer. Hillegom wist na drie wedstrijden zonder overwinning weer met de drie punten naar huis te gaan, en klimt door deze overwinning naar de zesde plek in de Eerste Klasse.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in