CvdK Jaap Smit links naast burgemeester Wendy Verkleij.

Noordwijk – Commissaris van de Koning, Jaap Smit, was donderdag op werkbezoek in Noordwijk. Ooit stelde hij bij de vacature voor een burgemeester aan de raad de vraag: vindt u zichzelf een makkelijke gemeente? “Noordwijk is een bewerkelijke gemeente met grote belangen”, zei hij donderdag. Er vonden volgens Smit open gesprekken plaats met B & W, de gemeenteraad en maatschappelijke organisaties. Smit kent de recente verhalen in de kranten over Noordwijk, waaronder het verhaal in Trouw over de macht van de vastgoedjongens. Hij wilde er in een toelichting aan het einde van zijn bezoek verder niets over kwijt. Dat Noordwijk een oud-burgemeester aansprakelijk heeft gesteld in een andere kwestie, daar zei hij over dat hij geen enkele discussie uit de weg gaat, maar verder ging hij er niet op in.

Hieronder het radio-interview:

 

5 REACTIES

  1. Zo’n Commissaris die binnenkort afscheid neemt en zich op de vlakte houdt voegt niks toe. Leuk uitje voor hem en het mag wat kosten. Wel goed dat de groepsfoto genomen is bij het mooiste plekje, de Witte Kerk, van de gemeente. Ja, je kan toch voor je goed fatsoen geen foto nemen op de Wilhelmina Boulevard!

  2. Raar dat deze Commissaris op bezoek komt terwijl er vanuit de gemeente Noordwijk een bezwaar loopt tegen de provincie over het huizen bouwen in de Bronsgeest ?

  3. En weer niet geplaatst… wel 250.000 euro subsidie pakken….hoor je goede journalistiek te bedrijven met ook zaken die jij iets minder vind omdat je vriendje een vraag krijgt…. zal eens vragen bij deze organisatie of mijn inzendingen zo absurt zijn…. Weet hun antwoord wel….

  4. Nou, Jaap had net zo goed niet kunnen komen, die gaat het niet/ niets oplossen.
    Goede vragen van de interviewer, Mark Rutte antwoorden. Het waren goede gesprekken ik ga er niets over zeggen. Lekker open inderdaad!

  5. Wat kost dat verhaal kijk ze staan wat een komedie daar staat voor een miljoen . Dat ver haal in trouw daar zal zeker wat van waar zijn en ik heb het vermoede dat er nog niet over is .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in