Voorhout – De officiële opening van het Werkcafé in de Duin- en Bollenstreek is afgelopen donderdag druk bezocht door werkzoekenden. Wethouders Elsbeth Koek (Teylingen) en Jolanda Langeveld (Lisse) gaven het startsein. Het Werkcafé is een initiatief bedoeld voor mensen die nu geen werk hebben maar wel graag aan de slag willen, maar het is ook voor starters die het lastig vinden de juiste baan te vinden en mensen die hun baan dreigen te verliezen of op zoek zijn naar baan die beter bij hen past.

Het Werkcafé is een plek waar inwoners zonder afspraak binnen kunnen lopen met al hun vragen over het vinden van werk of omscholing; er wordt hulp geboden die de kans op werk vergroot. Dit gaat bijvoorbeeld om: sollicitatietrainingen, beroepsinteressetesten en loopbaangesprekken. Daarnaast is er een vacature-overzicht, mogelijkheden om een opleiding te volgen naar kansrijke beroepen of een vak te leren in de praktijk. Zo heeft een werkzoekende uit Polen, die daar een universitaire opleiding heeft gevolgd in de ICT, een intakegesprek aangevraagd om te bespreken wat haar mogelijkheden zijn qua functie. Een andere kandidaat bezocht het café, omdat zij een nieuwe baan zocht. Zij kan haar huidige baan in de zorg namelijk niet meer combineren met haar kinderen thuis.

Wethouders Jolanda Langeveld en Elsbeth Koek waren zeer tevreden over de opkomst. Langeveld: ‘De tekorten op de arbeidsmarkt zijn groot. Alle inzet op de arbeidsmarkt is waardevol en hard nodig. Bovendien is het hebben van leuk werk zeer waardevol. Ons werkcafé met open inloop kan hierbij helpen.’ Wethouder Koek vulde daar het volgende op aan: ‘Dit doen we door intensief samen te werken met onze arbeidsmarktpartners in de regio. Hoe mooi is het dat je hierdoor je een baan krijgt die bij je past.’

In Holland Rijnland kunnen mensen terecht bij vier Werkcafés; in Alphen a/d Rijn, Katwijk, Leiden en Voorhout. De openingstijden en adressen zijn te vinden op www.werkcafehollandrijnland.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in