Wesley Haasnoot (19) tekent voor SJC op bezoek bij JOS Watergraafsmeer kort na rust voor de twee SJC treffers. (foto: Johanna Oskam/archief)

Noordwijk – Na de eervol met 1-3 verloren bekerkraker van afgelopen donderdagavond aan de Lageweg, waarin SJC alles uit de kast haalde tegen Willem II, reisde SJC zondagmiddag af naar Amsterdam voor de ontmoeting tegen fusieclub JOS Watergraafsmeer. De opgave tegen de hoofdstedelingen, die in het spoor van HBC, de zaterdagamateurs van Ajax en AFC’34 om de koppositie strijden, bleek na negentig minuten op Sportpark Driebrug door SJC met goed gevolg te zijn afgelegd. Na de 0-0 halverwege bleken twee treffers van Wesley Haasnoot voldoende voor de 1-2 overwinning.

Met het zware duel tegen Willem II nog in de benen koos SJC ervoor om JOS Watergraafsmeer op eigen helft op te vangen. Dat ging de ploeg van Marcel IJzendoorn voor de thee goed af. Hoewel de eerste mogelijkheid voor de thuisploeg was, voetbalde SJC via Tom Duindam en Wesley de Haas na twintig minuten twee goede mogelijkheden bij elkaar zonder daarbij tot scoren te komen. Aan de overzijde kwam SJC na dertig minuten spelen goed weg toen een van richting veranderd schot maar net naast de goal van SJC-doelman Kevin Schelvis verdween. Dat was kort voor de thee ook het geval bij een vrije trap voor de thuisploeg, terwijl Tom Duindam namens SJC kort daarvoor eveneens dicht bij de openingstreffer was. De inzet van de SJC-spits werd door een Amsterdamse verdediger echter gekeerd, waardoor een zwartwitte voorsprong verloren niet doorging. Met twee ploegen die elkaar in een aantrekkelijk duel in evenwicht hielden, brak de rust hierna aan met de welbekende brilstand.

SJC kwam na de doelwisseling goed uit de kleedkamer. Na tien minuten kon een schot van Chris Hogervorst nog wel tot hoekschop worden verwerkt, waarna het Wesley Haasnoot was die uit deze corner het net wist te vinden (0-1). Net als tegen Willem II kon SJC niet lang genieten van deze voorsprong. Nadat eerst een Amsterdamse inzet nog naast de SJC-goal was verdwenen, was het evenwicht na een uur spelen weer hersteld na een goed uitgevoerde aanval (1-1). Met direct hierna opnieuw een goede mogelijkheid voor de gastheren wist SJC dat het nog wel eens een lastige klus zou worden om met een resultaat huiswaarts te keren.

De werkelijkheid was anders. Nadat eerder een inzet van invaller Frans van Niel maar net voorlangs de goal van JOS Watergraafsmeer verdween, was het even later wel raak. Opnieuw was Wesley Haasnoot de gevierde man nadat diens inzet op het houtwerk was beland, verdween het leer alsnog in de goal via een inglijdende Amsterdamse verdediger (1-2). Met nog twintig minuten te gaan voerden de gasten de druk op in de jacht naar een goed resultaat. SJC moest ver terug in de verdediging. Dat leverde de thuisploeg na 75 minuten een strafschop op. Deze kans werd tot opluchting van heel SJC verkwanseld omdat de elfmetertrap over de goal van Kevin Schelvis verdween.

In een hectische slotfase hield Kevin Schelvis met een katachtige reactie zijn ploeg op de been. Verandering in de score kwam er niet meer zodat de punten verdiend mee gingen naar Noordwijk. Hierdoor komt SJC op tien punten en maakt het daardoor een mooie sprong op de ranglijst.

Aanstaande zaterdag komt het Utrechtse DHSC naar de Lageweg. Een ploeg die op de ranglijst een puntje onder SJC is terug te vinden. Een volgende overwinning zal SJC in ieder geval weer wat meer lucht verschaffen op de ranglijst. De aftrap is om 14.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in