Concept van het kunstwerk ‘Le Canard Fabuleux’ in park Molentocht

Voorhout – Wethouder Elsbeth Koek heeft de gemeenteraad uitleg gegeven over de metershoge eend die als kunstwerk gaat komen in park Molentocht. Zij reageert daarmee op een brief van een omwonende die stelt dat bijna niemand de eend wil.

Koek schetst in een brief aan de raad de uitgebreide procedure die is gevolgd om tot het kunstwerk te komen. Zo’n 170 omwonenden zijn eerder geïnformeerd over de komst van een kunstwerk en ze werden ook uit uitgenodigd om in een kunstcommissie te gaan zitten, drie omwonenden meldden zich hiervoor aan. De keuze van deze commissie en de beslissing van B & W over het kunstwerk zijn ook in een nieuwe brief aan 197 omwonenden bekend gemaakt. Een schetsontwerp en een maquette zijn tot en met 31 mei in het bestuurscentrum in Voorhout te zien.

Begin juni gaat wethouder Koek het gesprek aan met de bezwaarmaker, maar ze stelt al dat ‘wij in beginsel de lijn volgen die voor dit kunstproject is ingezet’. Ook komt er nog een bijeenkomst voor omwonenden. Voor het kunstwerk is een omgevingsvergunning nodig. Hier kan ook bezwaar tegen worden gemaakt.

4 REACTIES

  1. En alle andere bezwaarmakers dan? Er zijn alleen al 47 mensen tegen deze eend in de directe omgeving. Het lijkt nu alsof er maar 1 klacht is, dat is dus niet het geval. Als de gemeente participatie zo enorm belangrijk vindt, waarom worden ALLE bezwaarmakers die de enquete hebben ondertekend dan niet meegenomen in de oplossing? Deze bewoners hebben de hand uitgestoken naar de gemeente om tot een GEDRAGEN oplossing te komen, jammer dat PvdA Wethouder Koek die uitgestoken hand weg slaat. Struisvogelpolitiek?

  2. Misschien helpt het ook als de wethouder uitleg geeft over wat de kunstenaar met dit kunstwerk bedoeld heeft? En gezien de inhoud van de bezwaren zou ik me ook kunnen voorstellen dat twee eenden naast elkaar, in plaats van 1 eend, veel kou uit de lucht kan nemen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in