Teylingen – Meer dan 40 verontruste bezitters van paardenweitjes of moestuinen waren dinsdag aanwezig bij een commissievergadering waar op de agenda stond: het doelmatig gebruik van bollengrond. Voorafgaand aan de behandeling spraken de woordvoerders van de paardenbezitters, de Stichting Waarom Weg, en de Vrije ondernemers in en zij gaven aan dat de wijze waarop er door de gemeente Teylingen met hen wordt omgegaan onaanvaardbaar is.

De manier waarop de gemeente de zaken heeft aangepakt met het in kaart brengen van het doelmatig gebruik van bollengrond heeft op een zeer onnauwkeurige wijze plaatsgevonden, dit heeft tot veel onrust geleid, aldus de insprekers. Zij spraken de hoop uit dat het college van B & W nu lering gaat trekken en de fouten in een onderzoeksrapport gaat herstellen. Het ging daarbij onder meer over het aantal hectaren bollengrond dat door handhaving herwonnen zou zijn. Ook wil men dat Teylingen met de andere vier Duin- en Bollenstreekgemeentes in gesprek gaat om tot een uniforme wijze van aanpak te komen en hierbij ook het gesprek met de betrokkenen blijft aangaan. Zij benadrukten ook nog eens dat de paardenweitjes en moestuinen juist zorgen voor een gevarieerd landschap.

Vervolgens werd er in de commissie stevig gediscussieerd over de antwoorden die door het college waren gegeven op de vragen die eerder waren gesteld door het CDA en Progressief Teylingen. Raadslid Sybrinne de Vries van het CDA en ook bijna alle andere fracties gaven aan dat er een ernstige vertrouwenscrisis is ontstaan ten opzichte van verantwoordelijk wethouder Marlies Volten, die in dit dossier grote fouten heeft gemaakt en de raad in juli verkeerd heeft geïnformeerd. Dat stelden CDA en Progressief Teylingen en dat werd door bijna alle partijen gesteund.

Wethouder Marlies Volten gaf in een reactie aan dat zij het boetekleed aantrok voor de gemaakte fouten en verkeerde informatie. Ze gaf aan binnenkort met een correctie op het evaluatierapport te komen. Zij neemt ook het advies van de insprekers over om met de vijf gemeenten in de streek in dit dossier gemeenschappelijk op te trekken.

7 REACTIES

  1. Helaas blijft Schenk van Forum onderbelicht in dit artikel. Verdiend veel meer aandacht. Enigste die de waarheid durf te benoemen met gejuich van publiek !!! Dankje Milan.

  2. Ik zou graag willen weten waarom Marlies Volten van de VVD heeft gelogen? Heeft zij daar persoonlijk belang bij? Het artikel blijft wat oppervlakkig.

    En jammer dat twee mannen hierboven zo respectloos kissebissen in het openbaar. Is dat om de ander belachelijk te maken en zichzelf op de borst te slaan? Waarom op deze plek? Wat voegt dat toe?

  3. Goed dat de wethouder het boetekleed aantrekt, en ook een logische stap omdat de feiten er niet om liegen. Een bredere aanpak i.s.m. Lisse Noordwijk Noordwijkerhout en Hillegom (welke overigens een soepeler beleid hanteerde) wordt alleen maar toegejuicht. Het is tenslotte 1 bollenstreek. Hopelijk komt er voor gedupeerden een goede oplossing waar zowel gemeenten als paardenweitjes/moestuintjes/en andersoortige gehandhaafde doelloze snippers grond mee kunnen leven. Een pluim voor de insprekers die hiermee hun kwetsbaarheid hebben durven tonen voor het grotere geheel!

  4. Respectloos? Gekissebis? Twee mannen geven hun duidelijke mening. Zou in de politiek meer moeten gebeuren. Scheelt een hoop ergernis en onvrede. Zichzelf op de borst slaan? Dat doet alleen Milan Schenk!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in