Noordwijk – De wielerwedstrijd Luba Classic is zaterdagmiddag vroegtijdig gestaakt. De combinatie van een wedstrijd voor wielrensters en de grote zomerdrukte zorgde voor onveilige situaties. Rensters raakten ook achterop waardoor het afsluiten van wegen nog lastiger werd. Ook een flinke valpartij op de Gooweg zorgde voor gewonde rensters. Uiteindelijk besloot de wedstrijdorganisatie samen met de politie om de wielerklassieker voor vrouwen te staken.

Hieronder nog foto’s van Charles Nieuwenhuizen:

14 REACTIES

 1. Iets organiseren schijnt moeilijk te zijn de laatste jaren. Je kan niet iedereen te vriend houden. Fietsers, automobilisten, wandelaars etc.
  Goed doen, en dus veilig, of niet.
  Maar niet kijken of het gaat en als het misloopt het evenement staken. Amateurs.

 2. Heel jammer dat het zo moet eindigen .maar op zulke dagen kan je beter niks doen want dan wordt Noordwijk overspoeld van de auto’s.want daar houden ze van hier .

 3. Wielrennen is hier buiten de wedstrijden om sowieso al een gevaarlijke bezigheid. Even rustig wandelen of fietsen in de duinen is niet meer mogelijk, telkens opletten of je niet van de weg gereden wordt door wéér een peloton.

 4. Op de hoek bij de verlengde Bosweg staan 2 bankjes waar wij regelmatig op zitten. Daar zie je zo vaak gevaarlijke situaties tussen fietsers en automobilisten dat wij het nog het steeds een wonder vinden dat er geen ernstige ongelukken gebeuren. Het is een gevaarlijke kruising aan gegeven door borden. Niemand die die leest volgens mij, of de verkeersregels niet kennen. Iedereen rijdt gewoon zijn eigen weg en van voorrang heeft bijna niemand gehoord. Vooral de wielrenners maken er een gevaarlijke klerezooi van. Hebben lak aan alles en komen met een kleregang op dat kruis punt af zonder zich om het overige verkeer te bekommeren. Vooral als ze het duin uit komen racen. Er zijn ook uitzonderingen maar de meeste racefietsers houden zich nergens aan ook niet in de duinen zelf. Daar moet je in het weekend niet zijn. Er is maar een oplossing een fietsverbod voor dit soort idioten op de weg.

 5. Wat een opruiende discriminerende praat. Alle wielrenners in een hokje duwen. Erg makkelijk. Net als bij andere issue’s in de samenleving geld dat we elk geval apart moeten zien en dat we niet even een hele groep mensen die hun vrije tijd op de fiets besteden als idioten wegzetten.
  Wim

 6. En zo’n grote voortrazende groep van soms meer dan 20 man is juist het probleem. Op het fietspad van Langevelderslag naar Zandvoort bijvoorbeeld kijken ze nergens naar en moet iedereen voor ze wijken. De middelste en achterste renners hebben geen zicht meer op het verkeer. Grote groepen recreatieve wielrenners zouden verboden moeten worden. Groepje van vier is groot zat. Laten we het dan geen idioten noemen in een massale groep maar onverantwoordelijke malloten!

 7. Dat die racende fietsers vallen is eigen schuld, dikke bult. Daar heb ik geen medelijden mee. Wel met wandelaars en normale fietsers die door het wangedrag van die grote groepen racende malloten vallen en gewond raken! Niks “leven en laten leven!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in