Hillegom – Hillegom was zondagmiddag het decor van de tweede editie van het Wijnfestival. Bij de oude pomp in het centrum verzamelde zich een grote groep mensen om te gaan genieten van een hapje en drankje. De deelnemers gingen langs bij vier verschillende horecagelegenheden: Het Alternatief, B.K.O, Hotel Villa Flora en Zomerzorg. Hier kregen ze een glas wijn met een bijpassend gerechtje. Na verloop van tijd moesten de deelnemers doorwisselen. Om iedereen evenredig te verdelen, waren er vier vaste routes uitgezet. Op deze manier bleef het voor de horeca behapbaar.

Initiatiefneemster Annemiek Cornelissen is overweldigd door de vele aanmeldingen: ‘Het is pas de tweede keer dat ik het organiseer, maar we kunnen toch wel spreken van een groot succes. De eerste keer in oktober waren er 92 deelnemers, maar nu zijn het er 162. We zitten gewoon vol!’ Er waren ook grote groepen die zich hadden aangemeld. Cornelissen kwam op het idee, omdat ze zelf een wijnliefhebber is: ‘In Hillegom waren al een aantal andere initiatieven zoals het Hillegoms Bokbier Event, maar niet iedereen houdt van bier. Daarnaast heb ik een achtergrond in evenementenorganisatie. Dit is de ideale combinatie.’

De deelnemende horecagelegenheden zijn ook erg positief over het wijnfestival. Restaurant B.K.O en Hotel Villa Flora zijn eensgezind: het is een mooie manier om Hillegom te promoten en te laten zien welke horeca het dorp te bieden heeft. Daarnaast is het een leuk evenement voor de mensen, want het is net even wat anders dan een borrel of een lunch.

Initiatiefneemster Annemiek Cornelissen bij Hotel Villa Flora
Eigenaar Hotel Villa Flora in de voorbereiding voor het Wijnfestival

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in